Antonescu: Într-o confruntare cu Orban fără liste la şefia PNL aş obţine cam 90%, cu liste spre 75%

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seara, la Realitatea TV, că, dacă în lipsa unui vot pe liste la Congres ar fi obţinut într-o confruntare cu Orban la şefia partidului în jur de 90% din voturi, în cazul unui vot pe moţiuni ar obţine un scor de aproximativ 75%.

17 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Într-o confruntare cu Orban fără liste la şefia PNL aş obţine cam 90%, cu liste spre 75%

Antonescu: Într-o confruntare cu Orban fără liste la şefia PNL aş obţine cam 90%, cu liste spre 75% (Imagine: Mediafax Foto)

"În momentul acesta nu e o bătălie pe şefia PNL, ci e o bătălie pe modul în care acest partid merge mai departe sub aspectul conducerii sale. Am să vă spun cu toată preţuirea pentru Ludovic Orban, şi nu vreau să vedeţi în asta vreo formă de îngâmfare, dacă nu era problema listelor estimez că într-o confruntare cu Ludovic Orban pentru preşedinţia partidului obţineam cam 90% din voturi, eu. Dacă va fi un sistem aşa cum îl cer cu echipă, cu listă, probabil că am să obţin spre 75%, pentru că va creşte nemulţumirea celor care nu se vor regăsi pe această listă", a susţinut Crin Antonescu la Realitatea TV.

El le-a transmis liberalilor că "nu încape niciun fel de negociere", precizând că, dacă asta a fost gândirea lui Orban, s-a înşelat.

"Eu nu am avut de gând nicio secundă, atunci când am cerut modificările statutare, când am convocat Congresul, să îl elimin pe Ludovic Orban din echipa în care am condus împreună cu alţii partidul în anul acesta, nicio secundă. Opţiunea e a domniei sale. În momentul însă, în care face această opţiune eu nu am de ce să negociez cu Ludovic Orban sau cu altcineva acest lucru", a mai spus Crin Antonescu.

Pe de altă parte, legat de lista sa, Antonescu a precizat că doreşte să facă această echipă, pentru că oamenii care se vor regăsi acolo trebuie să ştie şi să ţină minte că sunt acolo nu pentru că i-a pus el, ci pentru că au asumat împreună nişte obligaţii, care sunt prevăzute şi asumate de ei pentru PNL.

Întrebat dacă se aşteaptă ca PNL să treacă prin aceeaşi perioadă ca PSD, în sensul plecărilor masive în rândul parlamentarilor, Crin Antonescu a spus că îşi închipuie că după Congres vor pleca doi-trei parlamentari, care au "un castron rezervat la popota lui Oprea".

El a subliniat că faţă de PSD, "PNL e ţintit şi mai abitir de către domnul Băsescu şi suita pentru că între partidul domnului preşedinte şi PNL va urma, va fi o bătălie pe viaţă şi pe moarte pentru indentitatea autentică de dreapta".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici