Antonescu, întrebat despre acţiunile din vămi: Cred că bani din şpagă au ajuns şi la politicieni

Preşedintele PNL,Crin Antonescu, a declarat marţi, la Târgovişte, referindu-se la acţiunile recente din vămi, că este important să fie scoase la lumină circuitele corupţiei, menţionând că este de părere că banii "din şpagă" au ajuns şi la politicieni.

16 afișări
Imaginea articolului Antonescu, întrebat despre acţiunile din vămi: Cred că bani din şpagă au ajuns şi la politicieni

Antonescu, întrebat despre acţiunile din vămi: Cred că bani din şpagă au ajuns şi la politicieni (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cred, nu am dovezi, de pildă faptul că lideri politici de organizaţii locale se pronunţă, fac recomandări şi chiar mai mult, e cu totul nefiresc. Aceste acţiuni sunt binevenite, însă nu e suficient nici dacă, în cazul în care se descoperă ilegalităţi, anchetatorii se mulţumesc cu soldaţii, ca să spun aşa, sau cu pionii, cum spunea cineva făcând o comparaţie cu jocul de şah. Cred că este important să scoatem la lumină circuitele corupţiei care au capilarele, să spunem, în vamă, să vedem, dacă este şi care este filiera politică, să vedem măsura în care oameni politici care au decis cine să fie vameşi, cine să fie şefi de vamă, cine să ocupe locurile decizionale în cadrul acestei instituţii, cine a introdus oameni care nu aveau pregătirea şi nu aveau experienţa necesară", a spus liderul liberal.

El a menţionat că aceste acţiuni, în sine, indiferent care este motivaţia care le-a declanşat, sunt binevenite.

"Dacă e să le punem în legătură cu aderarea României la Schengen, atunci trebuie să spunem că astfel de acţiuni trebuiau să aibă loc mai demult, mai din vreme sau, altfel spus, în timp util. Dacă noi încercăm acum să îi convingem pe decidenţii politici europeni că merită să intrăm în Schengen pentru că am făcut un atac în numele legii la Siret şi unul la Moraviţa, e târziu şi e puţin", a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberal Crin Antonescu a fost prezent, marţi, la Târgovişte, la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Dâmboviţa, eveniment care precede conferinţa judeţeană a organizaţiei, care va avea loc sâmbătă, şi în cadrul căreia va fi aleasă conducerea filialei.

Marţi dimineaţă, anchetatorii anticorupţie au descins la punctele de graniţă din vestul ţării, în cadrul unei operaţiuni de combatere a corupţiei şi contrabandei, urmând ca peste o sută d epersoane să fie aduse la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Totodată, procurorii argeşeni audiază, marţi, 40 de persoane implicate în contrabanda cu ţigări, după ce s-au făcut peste 70 de descinderi.

Aproximativ 140 de vameşi şi poliţişti de frontieră din Timiş şi Caraş-Severin sunt audiaţi, marţi seară, la DNA, urmând ca cei care vor fi reţinuţi de procurori să fie duşi, începând de marţi noapte, la Curtea de Apel Bucureşti cu propuneri de arestare preventivă.

Surse judiciare au declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX că la sediul DNA sunt audiaţi 140 de vameşi şi poliţişti ridicaţi în urma descinderilor în vămile din Timiş şi Caraş-Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici