Antonescu: Iohannis va asigura interimatul la şefia PNL dacă în 2014 ajung la Cotroceni

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că primarul Sibiului, prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis, va putea asigura, în 2014, după alegerile prezidenţiale, o garanţie că în partid nu va izbucni "prematur un mic război de succesiune", edilul urmând să asigure interimatul la şefia PNL.

596 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Iohannis va asigura interimatul la şefia PNL dacă în 2014 ajung la Cotroceni

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat, la Realitatea TV, dacă poziţionarea lui Klaus Iohannis în funcţia de prim-vicepreşedinte nu i-ar deranja pe Relu Fenechiu, Rareş Mănescu, Daniel Chiţoiu sau Radu Stroe, care, după ce liderul PNL ar câştiga alegerile prezidenţiale, ar dori să obţină această poziţie.

"Aceşti patru oameni, dacă despre ei e vorba, şi numai despre ei, sunt oameni cu care în diferite poziţii fiecare dintre noi lucrăm de ani de zile, cu bune, cu rele, cu calităţile noastre, cu defectele noastre. Toţi aceşti oameni sunt oameni care au înţeles că partidul trebuie să câştige ca să ai după aceea ce împărţi, poziţii, funcţii, putere, ce doriţi dumneavoastră. Toţi aceşti oameni puteau foarte bine în 2009, pentru că Relu Fenechiu mai cu seamă, şi Rareş Mănescu, erau oameni în nişte poziţii importante în vremea conducerii PNL de către domnul Tăriceanu, puteau în 2009 foarte bine să-l susţină în continuare pe domnul Tăriceanu, preparându-şi, ca să spun aşa, ierarhiile pe lângă. Au preferat o variantă cu un out-sider atunci, cu mine adică, gândind că asta ar aduce cel mai mare câştig partidului", a declarat Antonescu.

"Până la urmă e limpede, prezenţa lui Klaus Iohannis în acea funcţie succesorală, ca să spunem aşa, la o adică ne oferă garanţia de care avem toţi nevoie că nu izbuneşte prematur un mic război de succesiune. Sigur că dacă lucrurile se vor întâmpla aşa, în deplină ordine şi stabilitate şi cu toate formulele democratice, e o situaţie de interimat în care Klaus Iohannis ar fi preşedinte şi sigur că un Congres după aceea, cu considerentele pe care le vor avea cei de atunci vor lua o decizie. Nu se împiedică de Klaus Iohannis cineva", a mai explicat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că prima dată când i-a propus lui Klaus Iohannis să intre în partid a fost în 2010, însă a revenit cu această propunere anul acesta. Antonescu a mai susţinut că între el şi primarul Sibiului nu a existat o "negociere", ci o singură discuţie, în care Iohannis s-a arătat interesat să cunoască responsabilităţile pe care le va avea, precum şi situaţia regionalizării în ceea ce priveşte Sibiul.

Totodată, Antonescu a precizat că principalul motiv politic pentru care i-a propus lui Iohannis intrarea în PNL a vizat obţinerea unui număr mai mare de voturi pentru PNL în Transilvania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici