Antonescu: L-am încurajat pe Orban să candideze la şefia PNL, lucrurile se îndreaptă în acest sens

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că l-a încurajat pe prim-vicepreşedintele liberal Ludovic Orban să candideze la şefia partidului, iar lucrurile se îndreaptă în această direcţie, el afirmând că va fi un Congres de competiţie, şi nu unul de ruptură în partid.

38 afișări
Imaginea articolului Antonescu: L-am încurajat pe Orban să candideze la şefia PNL, lucrurile se îndreaptă în acest sens

Antonescu: L-am încurajat pe Orban să candideze la şefia PNL, lucrurile se îndreaptă în acest sens (Imagine: Mediafax Foto)

Crin Antonescu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că în relaţia dintre el şi Ludovic Orban nu se poate vorbi de ruptură, singura diferenţă între cei doi fiind dorinţa lui Orban de a se renunţa la varianta competiţiei pe echipe.

"Nu e o ruptură între noi şi nici nu e o excludere sau eliminare. El nu e de acord cu varianta moţiunilor şi a competiţiei pe echipe. Eu vreau un mandat pentru desemnarea echipei de conducere, iar Orban spune nu şi optează pentru statutul vechi. E dreptul lui să creadă astfel. Va depune probabil o moţiune şi o echipă, spre asta se îndreaptă lucrurile", a afirmat Crin Antonescu.

Liderul PNL a spus că în urmă cu cinci zile a avut o întâlnire cu Ludovic Orban şi că acesta "a evocat posibilitatea de a candida la şefia partidului".

"L-am încurajat să facă acest lucru", a spus Antonescu.

El a precizat că nu a decis încă asupra persoanei din echipa sa pe care o va susţine pentru postul de prim-vicepreşedinte al PNL.

"Încă nu sunt hotărât. Voi discuta şi cu colegii mei. Joi va fi o întâlnire decisivă, când e programată Delegaţia Permanentă. Dacă se respinge proiectul meu pentru modificarea statutului, mă duc la Congres, dar nu candidez", a declarat Antonescu.

Întrebat de ce fostul premier Călin Popescu Tăriceanu nu figurează pe lista sa pentru Congres, Antonescu a spus că Tăriceanu poate veni cu propria moţiune şi să spună clar că vrea la guvernare.

Antonescu a mai spus că printre criteriile care au stat la baza alegerii oamenilor din echipa sa se numără loialitatea faţă de partid, să aibă reprezentativitate şi să fie persoane de care să fie convins că servesc interesele partidului.

"Nu vreau oameni pe care va trebui să-i prezint, ci oameni remarcaţi deja în partid şi nici persoane care să ajungă ulterior la popota lui Gabriel Oprea", a adăugat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici