Antonescu le-a spus studenţilor liberali că Boc e "analfabet politic"

Preşedintele PNL Crin Antonescu le-a spus, sâmbătă, studenţilor liberali că premierul Emil Boc este "un analfabet politic", cerându-le să nu îngroaşe rândurile politicienilor cu prea puţină carte.

67 afișări
Imaginea articolului Antonescu le-a spus studenţilor liberali că Boc e "analfabet politic"

Antonescu le-a spus studenţilor liberali că Boc e "analfabet politic" (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Prezent la Conferinţa Naţională a Cluburilor Studenţeşti Liberale, Crin Antonescu a ţinut să le vorbească studenţilor liberali despre necesitatea învăţăturii, catalogându-l pe actualul premier ca fiind "un analfabet politic".

"Dacă după 20 de ani constatăm că azi puterea în România înseamnă vârful, nivelul cel mai înalt al incompetenţei, al dezinteresului, al clientelismului, al nepotismului, al analfabetismului politic, primul-ministru al României, chiar dacă e profesor de drept constituţional, este un analfabet politic. Este evident. Nu numai că o încalcă pe doamna Constituţie, dar nici nu ştie", a spus liderul PNL.

În acest context, liberalul a menţionat că datoria PNL este să ia din nou lucrurile de la capăt şi să înţeleagă cu ce au fost vinovaţi liberalii de situaţia în care a ajuns România, având în vedere că "puterea actuală a dus la deplină maturitate viciile moştenite din comunism şi crescute chiar pe teritoriul libertăţii".

În plus, Antonescu a mai spus că Boc, pe care l-a prezentat drept "domnul cu coasa", îşi bazează activitatea de "dăunător public" şi pe o energie tipică tinereţii.

"E mult mai tânăr decât mine, Victor Ponta e mai tânăr decât Emil Boc, Daniel Constantin e mai tânăr decât Ponta", a spus Antonescu.

De asemenea, preşedintele PNL a ţinut să le vorbească studenţilor despre un subiect invocat şi de vicepreşedintele Varujan Vosganian, acela al necesităţii indisciplinei.

"Indisciplina este necesară. Dumneavoastră trebuie să fiţi indisciplinaţi, dar în raport cu nişte criterii. Da, trăiască indisciplina, am fi morţi fără indisciplină, sigur, din punct de vedere spiritual", a spus liberalul.

El le-a recomandat studenţilor să înveţe şi să nu facă greşeala de a îngroşa rândurile politicienilor cu prea puţină carte.

"Acţiunea politică nu poate ţine loc de învăţătură. România este o ţară în care, pe măsură ce creşte numărul de doctori în diverse ştiinţe, scade cunoaşterea şi ştiinţa de carte. Dacă nu învăţaţi suficient riscaţi să proliferaţi una din bolile teribile ale sistemului public şi ale politicii româneşti, şi anume să îngoşaţi rândul oamenilor politici cu prea puţină ştiinţă de carte, cu prea puţină învăţătură", a conchis Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici