Antonescu le reproşează lui Băsescu şi Geoană "amputările" din Legea salarizării

Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că protestează faţă de intrarea în vigoare a Legii salarizării, care în opinia sa "este un lucru fără precedent din 1990 încoace" şi care nu s-a mai întâmplat din vremea lui Ceauşescu, fiind, practic, o "amputare" a veniturilor.

12 afișări
Imaginea articolului Antonescu le reproşează lui Băsescu şi Geoană "amputările" din Legea salarizării

Antonescu le reproşează lui Băsescu şi Geoană "amputările" din Legea salarizării (Imagine: Mediafax Foto)

"Aş dori să protestez încă o dată împotriva intrării în vigoare a Legii asumate de domnul Boc sub garanţia şi cu susţinerea domnilor Băsescu şi Geoană, prin care o jumătate şi mai bine din populaţia activă a României este practic silită să muncească fără bani, să îşi ia concediu, sau, în fine, să nu fie plătită pe un termern de 8-9-10 zile. Este un lucru fără precedent din 1990 încoace şi vreau să le spun cetăţenilor români care sunt în această situaţie că ei păţesc acest lucru, practic li se bagă mâna în buzunar de către Băsescu, Geoană şi Boc", a susţinut Crin Antonescu.

El a reiterat faptul că PNL a depus o moţiune de cenzură pe această lege, care a fost respinsă de votul PSD şi PD.

În plus, preşedintele PNL a menţionat că în momentul în care Mircea Geoană cutreieră ţara "promiţând marea cu sarea", "toată lumea trebuie să ştie că domnul Geoană cu votul partidului său, şi domnul Băsescu cu votul partidului său au impus această lege, care impune un fel de muncă forţată sau neplătită care nu s-a mai întâmplat de la Nicolae Ceauşescu încoace".

"E bine ca oamenii să ştie că cei doi mincinoşi, Traian Băsescu şi Mircea Geoană, sunt cei care au impus prin votul partidelor lor această amputare din veniturile oamenilor, din salariile oamenilor", a declarat Antonescu.

În privinţa posibilului câştig electoral pentru Băsescu prin prisma referendumului, liderul PNL a menţionat că această consultare nu îi aduce beneficii electorale şefului statului, susţinând că acesta are şanse "spre zero" să redevină preşedintele României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici