Antonescu: Legalizarea drogurilor şi a sexului comercial, un demers electoral, o chestiune "cool"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, critică propunerea Comisiei prezidenţiale privind dezincriminarea drogurilor uşoare şi legalizarea sexului comercial, menţionând că nu crede că aceasta este opinia sinceră a lui Traian Băsescu, ci doar "un demers electoral", "cool", pentru o categorie de tineri.

402 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Legalizarea drogurilor şi a sexului comercial, un demers electoral, o chestiune "cool"

Antonescu: Legalizarea drogurilor şi a sexului comercial, un demers electoral, o chestiune "cool" (Imagine:Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

"În contextul crizei, în care marile probleme sunt acelea că unul din patru copii trăieşte în sărăcie (...) domnul preşedinte consideră că asta ne lipseşte în acest moment, să legalizăm drogurile uşoare şi prostituţia. (...) Eu nu cred că asta este opinia sinceră a preşedintelui, a comisiei respective, cred că este un demers electoral, cred că cineva i-a spus preşedintelui şi domnişoarei Băsescu că poate să atragă o categorie de tineri care nu votează, prin această chestiune spectaculoasă, cool", a susţinut Antonescu.

El a subliniat că se opune categoric unor asemenea demersuri legislative, nu pentru că ar avea "vreo crispare" să discute aceste subiecte, motivând că aceste fenomene există, dar a adăugat că un motiv pentru care crede că e inacceptabil un asemenea demers ar fi poziţionarea statelor europene vizavi de aceste fenomene.

"În anumite ţări, una singură în Europa - Olanda, s-a permis consumul de droguri uşoare. Chiar în Olanda, sensul în care se merge este acela al restricţionării consumului şi traficului de droguri, fie ele şi uşoare. (...) În problema prostituţiei, lejeritatea cu care, altădată, era tratat subiectul în statele europene nu mai este de actualitate, pentru că există o anumită evoluţie a societăţii care tinde să limiteze astfel de fenomene", a spus preşedintele PNL.

El a subliniat că este foarte bine că BOR a avut o poziţie dură şi a criticat faptul că "preşedintele, constituind comisii după comisii, care pretind a rezolva probleme şi nici măcar nu le inventariază, preşedintele a intrat într-o logică pur electoralistă".

"Avem o serie de comisii în care preşedintele încearcă să inventarieze, să expedieze probleme pe picior şi să le prezinte ca pe un fel de dosare încheiate. Normal era, la începutul mandatului sau în cursul mandatului, preşedintele, dacă simţea nevoia conturării acestor dosare reale privitoare la starea socială, a sănătăţii, a educaţiei să constituie aceste comisii, comisiile ar fi trebuit să reunească specialişti cu adevărat şi pe baza acestor constatări preşedintele să aducă la masă instituţiile care să pună-n operă anumite măsuri, remedii", a conchis Antonescu.

Comisia Prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice propune, în raportul lansat marţi, printre altele, dezincriminarea consumului de droguri şi legalizarea sexului comercial, susţinând că astfel pot fi reduse, în anumite condiţii, unele riscuri privind sănătatea publică.

Patriarhia Română respinge ferm orice propunere privind legalizarea prostituţiei, chiar dacă ideea aparţine Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice sau altor instituţii, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvât al Patriarhiei, Constantin Stoica.

Fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu, candidat independent pentru PE, a declarat, la sfârşitul lunii mai, la Antena 2, răspunzând unei întrebări, că, din postura de parlamentar european, probail că va fi de acord cu legalizarea drogurilor uşoare, cum ar fi marijuana.

Ulterior, ea a declarat că nu este de acord "cu absolut nicun fel de drog" în România, însă a precizat că, dacă Uniunea Europeană va legaliza drogurile uşoare, ţara noastră "trebuie să se supună majorităţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici