Antonescu, mandatat de Delegaţia Permanentă a PNL să alcătuiască Guvern din umbră

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a solicitat, sâmbătă, DP să îi acorde un mandat explicit pentru stabilirea guvernui din umbră care să fie prezentat alături de noul program politic al formaţiunii în discuţiile viitoare privind guvernarea, propunerea sa fiind acceptată cu unanimitate de voturi.

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu, mandatat de Delegaţia Permanentă a PNL să alcătuiască Guvern din umbră

Antonescu, mandatat de Delegaţia Permanentă a PNL să alcătuiască Guvern din umbră (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cred că PNL trebuie să contribuie la găsirea unei soluţii cât mai curând pentru guvernarea României şi de asemenea, ceea ce nu e uşor, să aibă grijă faţă de sine faţă de alegători să nu facă guvernare oricum şi pentru orice. Trebuie să găsim o soluţie, dar care să fie o soluţie bună, deschisă către viitor, nu spre trecut", a susţinut Crin Antonescu.

El a menţionat că liberalii ar trebui spună foarte curând: "Aceştia suntem noi, asta oferă în acest moment PNL, oferă un program alternativ, un guvern alternativ, oameni în carne şi oase, să încercăm o experienţă nouă poate mai inconfortabilă pentru noi în interior, să facem oferta acum ca s-o ştie lumea pentru când vom intra la guvernare în 2012 sau mai devreme, ca să ştie lumea ce facem şi cu cine anume facem când venim la guvernare".

În plus, liderul PNL a menţionat că programul politic elaborat sub coordonarea lui Varujan Vosganian, care va fi lansat sâmbătă în dezbaterea DP va fi adoptat în următoarea şedinţă a Delegaţiei Permanente.

"Vă cer în încheierea acestei intervenţii un vot care, pe de-o parte, dacă el se produce, reprezintă acceptul de a asuma această poziţie pe care eu am expus-o din punct de vedere politic şi de asemenea un mandat pe care vi-l cer în mod explicit pe care să mi-l daţi sau nu, pentru a alcătui şi a vă propune (...) într-un termen de două-trei săptămâni, o echipă guvernamentală, un Guvern din umbră cum se numeşte în altă parte, un guvern alternativ al PNL", a spus preşedintele PNL.

Mandatul solicitat de Crin Antonescu a fost adoptat prin votul unanim al membrilor Delegaţiei Permanente, prezenţi la lucrări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici