Antonescu: Miniştrii vor comunica mai intens. Chiţoiu şi-a îndeplinit misiunea ca vicepremier

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la finalul Delegaţiei Permanente a partidului de la Mamaia că miniştrii PNL vor avea o comunicare mai intensă în perioada următoare, precizând că în cazul funcţiei de vicepremier Daniel Chiţoiu şi-a îndeplinit misiunea politică.

103 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Miniştrii vor comunica mai intens. Chiţoiu şi-a îndeplinit misiunea ca vicepremier

Daniel Chitoiu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat în ce măsură criticile aduse în Delegaţia Permanentă vicepremierului Daniel Chiţoiu au fost îndreptăţite pentru eventuala remaniere.

"Oricând în partid se poate cere o remaniere, oricând în partid se poate pune în discuţie ce face sau nu un ministru, asta e absolut normal într-un partid democratic, şi de altfel şi aseară şi azi am avut astfel de discuţii - nu atât de reproş pentru ce au făcut sau nu miniştrii noştri până acum, cât dorinţa de a face mai mult", a afirmat liderul PNL.

Antonescu a precizat că liderul PNL Prahova, Mircea Roşca, a reproşat vicepremierului liberal asumarea componentei politice la nivel guvernamental.

"A pus în discuţie modul în care în calitate de vicepremier domnul Daniel Chiţoiu îşi asumă componenta politică, componenta să spunem de confruntare cu partenerii. Eu am spus foarte limpede, în Delegaţia Permanentă: din calitatea de vicepremier al lui Daniel Chiţoiu, ministru de Finanţe, nu aşteptăm confruntare politică, scandal, ceartă cu primul ministru sau cu PSD. Noi aşteptăm colaborare, este vicepremier într-un guvern care e al nostru şi misiunea sa este să facă lucrurile să meargă", a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că până acum Chiţoiu a apărat punctele de vedere ale PNL în faţa premierului şi ale PSD foarte bine.

"Am spus limpede, dacă există un moment în care avem o confruntare politică sau trebuie să avem în interiorul alianţei o confruntare politică, atunci eu sunt cel care această obligaţie să o port, pentru că eu sunt preşedintele partidului, eu sunt copreşedinte împreună cu Victor Ponta al USL, şi nu asta e misiunea lui Daniel Chiţoiu", a mai precizat preşedintele PNL.

De altfel, el a asigurat că miniştrii liberali vor avea o comunicare "intensă privitor la activitatea lor, la proiectele lor, la intenţiilor lor" dau şi în ceea ce priveşte comunicarea la nivel parlamentar, urmând să existe şedinţe săptămânale cu grupurilor parlamentare în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici