Antonescu: Mobilizăm USL să adoptăm bugetul anul acesta în Parlament dacă îl retrimite Băsescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară că în discuţia cu Victor Ponta de la Guvern au convenit calendarul de adoptare a bugetului, în sensul mobilizării parlamentarilor USL, pentru adoptarea acestuia până la finalul anului chiar dacă Traian Băsescu îl va retrimite în Parlament.

240 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Mobilizăm USL să adoptăm bugetul anul acesta în Parlament dacă îl retrimite Băsescu

Antonescu: Mobilizăm USL să adoptăm bugetul anul acesta în Parlament dacă îl retrimite Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat într-o emisiune la Digi 24 care a fost principalul subiect al discuţiilor cu premierul Victor Ponta de la Guvern.

"Am băut o cafea şi am încercat să facem un calendar şi să convenim că va trebui să ne mobilizăm colegii parlamentari, pentru că dacă domnul Băsescu în premieră face asta, nu-i putem lua acest drept, e o prerogativă, bugetul este în fond o lege, şi încă una ordinară. Poate să o respingă, să nu o promulge, să o trimită la reexaminare... atunci este o problemă foarte importantă ca noi în preajma sărbătorilor de iarnă, pentru că aşa ne duce calendarul, să ne putem mobiliza toţi colegii parlamentari să putem pleca totuşi spre anul următor cu bugetul adoptat", a declarat Antonescu.

În ceea ce priveşte construcţia bugetară pentru anul viitor, liderul PNL a susţinut că este cea mai bună formulă care putea fi găsită în condiţiile negocierilor cu FMI.

"Aceasta e cea mai bună formulă de construcţie a bugetului pe care o aveam la îndemână noi acum. Ceea ce nu înseamnă că sunt fericit cu acest buget, sunt împăcat cu modul în care Guvernul a lucrat la această construcţie (...) Cu bugetul este în regulă, în sensul că nu cred că se putea face altceva, mult mai bine acum. Nu e în regulă, pentru că nu e un buget de dezvoltare, e un buget care strânge în continuare în chingi mediul de afaceri şi în general tot ceea ce înseamnă cheltuială publică în România", a afirmat liderul PNL.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1, că va trimite înapoi bugetul de stat pe 2014, dacă se păstrează creşterea accizei la benzină cu 7 cenţi şi se menţine creşterea cu o mie de miliarde la ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici