Antonescu: Modificarea Constituţiei, amânată în urma deciziei Curţii Constituţionale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că modificarea Constituţiei este un proiect care deocamdată se amână pentru că cei de la Curtea Constituţională aşa au decis, deşi nu au avut fundament legal, liberalul afirmând că tot CC a falsificat şi rezultatul referendumului din 2012.

588 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Modificarea Constituţiei, amânată în urma deciziei Curţii Constituţionale

Antonescu: Modificarea Constituţiei, amânată în urma deciziei Curţii Constituţionale (Imagine: Shutterstock)

Antonescu a spus, răspunzând unei întrebări, că nu renunţă la proiectul modificării Constituţiei, dar acesta se amână dată fiind decizia CC, care a hotărât că Legea referendumului este constituţională dar nu se aplică timp de un an.

De asemenea, Antonescu a ţinut să sublinieze că CC pare a nu putea să se întrunească în cvorum pentru a lua o decizie în privinţa sesizării de neconstituţionalitate formulate de preşedintele Traian Băsescu în privinţa legii care reglementează pragul de validare la referendum.

Potrivit lui Antonescu, acest fapt amână intrarea în vigoare a legii, iar cei de la CC "respectă un calendar" al lui Traian Băsescu.

Liberalul a mai spus că CC a falsificat rezultatul referendumului din 2012, când a luat în calcul un cvorum menţionat în legea pentru alegerea preşedintelui în loc să ia în calcul cvorumul stipulat în legea referendumului.

Antonescu a mai spus că el încă este de părere că a fost corect şi bun ce s-a hotărât în 2012 în USL, în parteneriat, privind suspendarea preşedintelui Băsescu şi că el nu a declarat ulterior, "cum au făcut alţii", că de fapt a fost vorba despre o greşeală.

Liberalul a spus că el este un tip solidar în parteneriate şi că se implică în acestea cu entuziasm, menţionând că atunci când liberalii l-au susţinut pe Victor Ponta pentru a fi premier nu au spus "îl susţinem deocamdată", ci "îl susţinem total".

"Mă aştept la reciprocitate în lucrurile mari", a spus Antonescu, în acest context.

Întrebat dacă este "un pic" dezamăgit de reciprocitatea de care are parte, Antonescu a spus că este "un pic mai mult" dezamăgit. "Dar mergem mai departe alături de Victor Ponta", a completat Antonescu, precizând că oamenii vor să vadă USL funcţionând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici