Antonescu: Neorganizarea alegerilor parţiale, un motiv suficient pentru a cădea Guvernul

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, la Parlament, unde se dezbate moţiunea de cenzură, că va vota "pentru", el arătând că este un motiv suficient pentru căderea Guvernului neorganizarea alegerilor parţiale în circumscripţii din România, aşa cum obligă legea.

476 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Neorganizarea alegerilor parţiale, un motiv suficient pentru a cădea Guvernul

Antonescu: Neorganizarea alegerilor parţiale, un motiv suficient pentru a cădea Guvernul (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Votez pentru moţiune", a declarat presei senatorul PNL, care a opinat că Guvernul "trebuie să cadă".

El a arătat că este "un motiv suficient" pentru a cădea Guvernul faptul că acesta, obligat de lege într-un termen clar să organizeze alegeri în circumscripţii din România, nu a făcut acest lucru.

Şedinţa Legislativului în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură iniţiată de PNL împotriva guvernului Victor Ponta este în curs de desfăşurare, vineri, la Palatul Parlamentului.

Moţiunea de cenzură inititulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!" este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputaţi şi senatori ai PNL.

Pentru a fi adoptată, moţiunea ar trebui să fie votată de 278 de parlamentari, adică jumătate plus unu din numărul aleşilor, iar, în acest momnet, matematic, PNL nu a reuşit să adune aceste voturi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici