Antonescu: Nu acceptăm vicepremier pentru PC cu Daniel Constantin. E e o devalorizare a funcţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că liberalii nu vor accepta ca PC să desemneze un reprezentant în funcţia de vicepremier, precizând că ar fi o devalorizare a funcţiei şi nu e posibil ca Daniel Constantin să fie pe aceeaşi poziţie cu Klaus Iohannis.

1054 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu acceptăm vicepremier pentru PC cu Daniel Constantin. E e o devalorizare a funcţiei

Antonescu: Nu acceptăm vicepremier pentru PC cu Daniel Constantin. E e o devalorizare a funcţiei

Antonescu a declarat, la Realitatea TV, că PNL se va opune în continuare propunerii premierului Victor Ponta ca PC să obţină o poziţie de vicepremier.

"Domnul prim-ministru a motivat nevoia de a avea câte un vicepremier de la fiecare partid pentru ca să discute cu dânşii la Guvern decizii guvernamentale, adică să ştie poziţia fiecărui partid. Perfect de acord, acest lucru se poate face cu preşedintele PC, Daniel Constantin, într-un comitet de cinci în care avem prim-ministru, trei viceprim-miniştri şi preşedintele celuilalt partid, nu calitatea de vicepremier îţi conferă dreptul de a participa la această discuţie şi de a-ţi expune poziţia partidului tău", a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat că liberalii nu se "cramponează" de problema poziţiei de vicepremier pentru PC.

"Nu e un lucru de glumă, nu ne jucăm cu nasturi, nu suntem fabrică de vicepremieri. Vicepremierii în structura unui Guvern au fie destinaţia administrativă, în sensul de a facilita munca de coordonare generală a prim-ministrului, coordonând anumite ministere. Sigur, totul sub comanda prim-ministrului, dar ajutându-l în munca sa. Fie sunt simbolice, reflectând componente politice semnificative din acel Guvern", a declarat Antonescu.

El a menţionat că preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, se află în poziţia de vicepremier chiar dacă nu are portofoliu printr-o convenţie politică de la momentul conturării Guvernului.

Liderul PNL a menţionat că UNPR este un "partid ceva mai real, mai serios decât PC".

"Nu are nicio explicaţie ca PC să ofere şi el un vicepremier aşa cum oferă PNL şi oferă PSD. Deschis o spun, asta ar înseamna un soi de inflaţie, o devalorizare a funcţiei vicepremierului în acest Guvern, şi nu se poate ca noul Guvern să debuteze prin intrarea în funcţia de vicepremier de mână a lui Klaus Iohannis cu Daniel Constantin. Aşa ceva nu se poate (...)", a menţionat Antonescu.

El a precizat că în cazul celorlalte propuneri făcute de Victor Ponta, legate de funcţionarea Guvernului, nu există o împotrivire din partea PNL.

"Nu ne cramponăm în a-i face vreun necaz lui Daniel Constantin, pentru că nu treaba lui Daniel Constantin în viaţă să devină vicepremier, în Guvernul ăsta. În altul poate să devină premier când o fi, preşedinte, secretar general al ONU. Dar în acest Guvern, noi nu ne batem joc de funcţia de vicepremier", a mai susţinut Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a propus în şedinţa USL o variantă în care Klaus Iohannis era ministru de Interne şi vicepremier, urmând ca Guvernul să aibă patru vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR - dar nu s-a ajuns la un consens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici