Antonescu: Nu cred că poate fi împiedicată debarcarea lui Geoană de la Senat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu crede că poate fi împiedicată "debarcarea" lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, arătând că înlocuirea fostului preşedinte al PSD de la conducerea acestei Camere înseamnă o încălcare a legii.

38 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu cred că poate fi împiedicată debarcarea lui Geoană de la Senat

Antonescu: Nu cred că poate fi împiedicată debarcarea lui Geoană de la Senat (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a declarat, la Antena 3, că este posibil ca Mircea Geoană să fie schimbat de la şefia Senatului, menţionând că acest lucru, dacă se va face, va însemna o gravă încălcare a Regulamentului acestei Camere din partea "partidului stat, care este PDL" şi din partea şefului statului.

În opinia liderului liberal, PSD şi PNL sunt "obligate" să aibă acţiuni unite şi să respecte "împreună nişte criterii".

"Pentru că în situaţia în care s-a ajuns în România cu o ofensivă certă, la vedere, împotriva echilibrelor democraţiei, împotriva a ceea ce eu consider a fi statul de drept, trebuie să rezişti la nivel politic şi atunci rezişti umăr la umăr chiar dacă tu eşti de dreapta şi celălalt de stânga. Ori, în sensul acesta, dacă, de pildă, noi nu vom fi în niciun fel complici, şi nici măcar nu vom asista măcar pasiv la probabila debarcare a lui Mircea Geoană de la Senat, nu cred că va putea fi împiedicată. Oamenii sunt plecaţi să calce în picioare şi ce scrie în regulamente, ce problemă au? Cum domnul Băsescu a sfidat spiritul Constituţiei menţinând un Guvern împotriva unei majorităţi parlamentare, acum majoritatea parlamentară va fi bună ca să facă ceea ce în mod explicit îi interzice Regulamentul Senatului. O va face", a spus Antonescu.

El a spus că preşedintele Traian Băsescu nu mai atacă Parlamentul pentru că nu mai are nicio problemă cu această instituţie, având majoritate politică.

"Acum problema lui (a preşedintelui Băsescu, n.r.) este Mircea Geoană", a spus Antonescu.

În opinia acestuia, se doreşte schimbarea lui Mircea Geoană cu Radu Berceanu sau chiar Anca Boagiu.

Antonescu a spus că nu este interesat în acest moment de prezidenţialele din 2014, ci de localele şi generalele din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici