Antonescu: Nu este adevărat că îmi dau demisia, nu vom intra la guvernare cu PDL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, înainte de şedinţa BPC, că nu este adevărat că va demisiona din fruntea partidului, menţionând că PNL nu va intra la guvernare cu PDL şi în niciun guvern marionetă, şi adăugând că funcţia de premier nu se oferă, ci se câştigă.

27 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu este adevărat că îmi dau demisia, nu vom intra la guvernare cu PDL

Antonescu: Nu este adevărat că îmi dau demisia, nu vom intra la guvernare cu PDL (Imagine: Gabriel Petrescu/MediafaxFoto)

Întrebat dacă intenţionează să renunţe la şefia PNL, Crin Antonescu a replicat: "Nu, nu este de adevărat", iar la completarea întrebării privind demisia sa în cazul în care PNL intră la guvernare cu PDL, liberalul a spus că PNL nu va intra la guvernare cu democrat-liberalii.

"Nu se intră la guvernare cu PDL, o să discutăm. Intru la BPC cu propunerea ca PNL să arate încă o dată că este un partid puternic, un partid care ţine la valorile sale, la principiile sale, un partid unitar şi un partid care îşi respectă electoratul", a spus preşedintele PNL.

Întrebat dacă va mai continua în cazul în care colegii săi decid că trebuie să demarate negocierile cu PDL, Antonescu a replicat că toate aceste lucruri vor fi discutate.

"V-am spus cu ce idee intru şi vă garantez că voi ieşi cu aceaşi idee. Şi eu şi partidul dorim să intrăm la guvernare. Orice partid vrea la guvernare, numai că PNL nu a fost niciodată un partid care să dorească să guverneze în orice condiţii şi cu oricine şi vă pot spune de pe acum că nu veţi regăsi PNL într-un guvern marionetă a cuiva care nu respectă regulile democratice şi statul de drept", a apreciat Crin Antonescu.

Întrebat dacă ar putea accepta o guvernare cu PDL dacă liberalilor li s-ar oferi postul de premier, Crin Antonescu a precizat că postul de prim-ministru nu se oferă ci se câştigă.

"Postul de premier nu se oferă de către cineva, postul de premier se câştigă şi înseamnă o majoritate parlamentară. Postul de premier nu e ceva ce aduce de acasă preşedintele ţării", a conchis Antonescu.

Liderul PNL, Crin Antonescu, va ameninţa, miercuri, că va pleca de la conducerea partidului dacă liderii locali ai PNL acceptă oferta lui Traian Băsescu de a intra la guvernare alături de PDL, scrie cotidianul "Gândul", în ediţia de miercuri, citând surse liberale.

Surse din partid au declarat, marţi, pentru "Gândul" că nu este vorba despre o simplă ameninţare cu demisia şi că Antonescu va face acest lucru dacă preşedinţii de filiale, care se vor reuni în cursul acestei zile în Comitetul Executiv Naţional, trec de partea lui Călin Popescu Tăriceanu şi acceptă oferta lui Traian Băsescu de a guverna alături de democrat-liberali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici