Antonescu: Nu este o dispută între mine şi PSD, Ponta sau alt martir al mişcării socialiste

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că nu este vorba despre vreo dispută între el şi PSD, Victor Ponta "sau alt martir al mişcării socialiste" şi că luni este posibil să discute cu liderii PSD pentru a le prezenta planul său pentru maximalizarea şanselor moţiunii de cenzură.

14 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu este o dispută între mine şi PSD, Ponta sau alt martir al mişcării socialiste

Antonescu: Nu este o dispută între mine şi PSD, Ponta sau alt martir al mişcării socialiste (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

"Nu e vorba despre nicio dispută. (...) Nu e vorba despre o dispută, ci despre faptul că noi încercăm să maximizăm şansele acestei moţiuni de cenzură printr-o construcţie alternativă pe care s-o avem imediat la îndemână dacă moţiunea trece, în vreme ce tactica PSD pare a fi alta. În aceste condiţii, nu am decât a constata acest lucru, avertizând asupra faptului că dacă această moţiune nu va reuşi, va fi o mare frustrare pentru toţi oamenii care aşteaptă de la noi, de la PNL şi PSD, această schimbare politică", a declarat Crin ANtonescu.

El a adăugat că orice colaborare trebuie să aibă un obiect: "Noi nu avem o colaborare aşa... prin firea lucrurilor. Noi colaborăm cu PSD pentru a înlocui acest Guvern".

De asemenea, el a mai precizat că, probabil, luni se va întâlni cu liderii PSD.

"Probabil că la începutul săptămânii viitoare, luni, poate că vom avea această întâlnire, eu am să-i încerc şi atunci să-i conving că e bine ca, până la momentul votului, să avem o alternativă. Pentru că de câte ori doreşti să convingi nişte oameni, trebuie să expui un plan. Când vrei să convingi nişte parlamentari, nişte formaţiuni politice, să treacă dintr-o parte în alta, trebuie să le oferi un proiect. Despre asta e vorba şi nu despre vreo hâră între mine şi PSD, dl Ponta sau alt martir al mişcării socialiste", a menţionat Antonescu.

Totodată, întrebat despre dacă se va ajunge la o înţelegere în condiţiile în care Victor Ponta a declarat că nu e de acord cu premierii propuşi de PNL, liderul liberal a precizat că liderul PSD nu poate fi sau nu de acord cu premierii nominalizaţi pentru că nu-i ştie.

"S-au vehiculat nişte nume, eu nu am făcut publice nişte nume. Am înţeles însă că nu doreşte să abordăm acest subiect până după moţiunea de cenzură, şi atunci sigur că, într-adevăr, nu avem ce discuta. Din păcate", a conchis Crin Antonescu.

Antonescu a respins, vineri, răspunzând unei întrebări, varianta ca, în eventualitatea în care moţiunea de cenzură va fi aprobată, liderul PSD Victor Ponta să devină premier.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, afirmase că este sceptic în privinţa independenţilor propuşi de PNL. "Liberalii nu au avut mână bună la independenţi. Toţi independenţii lansaţi de liberali, Predoiu, Cioloş, Vlădescu - au ajuns să se îndrăgostească de Cotroceni şi au plecat la Traian Băsescu", a declarat anterior Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici