Antonescu: Nu s-a cerut în BP demisia sau demiterea mea, am cerut eu exluderea lui Ilieşiu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că în Biroul Politic al PNL nu s-a cerut demisia sau demiterea sa, iar el a propus, în aceste condiţii, excluderea senatorului Sorin Ilieşiu, pentru a da un semnal că în partid "nu orice nătărău, în orice moment, poate vorbi orice".

407 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu s-a cerut în BP demisia sau demiterea mea, am cerut eu exluderea lui Ilieşiu

Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Antonescu a precizat că a întrebat, în BPN, în general dar şi nominal, în cazul câtorva persoane, dacă se pune în discuţie demisia sau retragerea sa din fruntea PNL, constatând că nu s-a solicitat aşa ceva.

"În această discuţie, politic interesantă, am întrebat foarte deschis dacă cineva pune în discuţie o eventuală demisie, o eventuală retragere a mea ca preşedinte din fruntea partidului, pentru că procedurile pentru un Congres sunt mai greoaie. Eu am fost gata întotdeauna de a da curs oricărei solicitări pentru un Congres extraordinar. Am organizat vreo două dacă îmi aduc bine aminte, doar-doar. Am fost dispus şi acum să dau curs, să procedăm la un vot de încredere şi aşa mai departe. Am întrebat explicit pe toată lumea şi chiar nominal câteva persoane. Nu s-a solicitat aşa ceva", a spus Antonescu.

El a spus că, în consecinţă, a solicitat el aprobarea propunerii de excludere din partid a senatorului Ilieşiu, propunere care a fost adoptată cu 67 de voturi "pentru", două voturi "împtorivă" şi trei abţineri şi va fi înaintătă cu proxima ocazie Delegaţiei Permanente spşre validare.

"Atunci, în consecinţa acestui lucru, am solicitat eu propunerea pentru excludere - pentru că Biroul face doar propunerea - domnului senator Ilieşiu pentru a da un semnal foarte clar că PNL nu este o sală de aşteptare unde poposesc unii senatori sau deputaţi, că PNL este un partid liber, dar organizat, e un partid liberal în care nu orice nătărău, în orice moment, poate vorbi orice", a spus Antonescu.

Anterior, surse liberale declarau pentru MEDIAFAX că liderii PNL au decis, luni seară, să propună excluderea lui Sorin Ilieșiu din formaţiune.

Decizia a fost luată în urma poziţiilor exprimate recent de senator.

Ilieşiu declara, luni seară, pentru MEDIAFAX, că cere schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, susţinându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL.

"Motivul esenţial este faptul că de peste o săptămână România se află în criză politică datorată lipsei de dorinţă pentru un dialog constructiv şi cred că este momentul ca acest blocaj politic să se termine şi să intrăm în normal. (...) Ceea ce am propus eu este ca USL să funcţioneze în continuare aşa cum a funcţionat până acum, inclusiv la alegerile europarlamentare, inclusiv la alegerile prezidenţiale, când PNL poate să aibă candidatul pentru preşedinţia României sau candidatul pentru viitorul prim-ministru, în persoana domnului Tăriceanu", a susţinut Ilieşiu.

De asemenea, Ilieşiu susţine, într-o nouă scrisoare deschisă adresată membrilor PNL, că un nou argument pentru înlocuirea lui Crin Antonescu din fruntea partidului ar fi faptul că acesta va face o alianţă politică cu preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici