Antonescu: Operaţiunea Voicu - bine gândită şi executată; Băsescu poate să ciuruie, dar decisiv nu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Antena 3, că "operaţiunea Voicu" a foarte bine gândită şi executată, înregistrările în astfel de cazuri folosindu-se şi în scop politic, el menţionând că prin astfel de "manopere", şeful statului "poate să mai ciuruie ici-colo, decisiv nicăieri".

14 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Operaţiunea Voicu - bine gândită şi executată; Băsescu poate să ciuruie, dar decisiv nu

Antonescu: Operaţiunea Voicu - bine gândită şi executată; Băsescu poate să ciuruie, dar decisiv nu (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Operaţiunea Cătălin Voicu a fost una foarte bine gândită, foarte bine executată şi foarte eficientă, pentru că, dincolo de faptul că, într-adevăr, nimeni nu l-a pus nici pe senatorul Voicu, nici pe alţi oameni, eventual din PSD, să vorbească anumite lucruri, ce se întâmplă cu publicarea unor convorbiri înregistrate ale unor oameni? Aceste convorbiri se înregistrează în scopul de a se face justiţie, de a se preîntâmplina anumite lucruri când e vorba de securitatea naţională sau de a se pedepsi anumite fapte care se pot dovedi pornind şi de la astfel de înregistrări. Nu se dau aceste aprobări pentru a se face politică", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a explicat însă că s-a făcut şi politică cu înregistrările din cazul Voicu pentru că acestea "trebuiau aduse la Senat, cum au şi fost aduse, nici măcar nu era cazul la Senat, trebuiau duse la judecătorul care să aprobe sau nu arestarea şi trebuie duse în ultimă instanţă, împreună cu alte probe în faţa instanţei care dă pe fond soluţia".

"Înregistrările nu sunt făcute pentru a arăta electoratului că cei din PSD sunt foarte răi, că «uite ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi ieşit câştigat Geoană». Acestea sunt nişte manopere, nu numai nedemocratice, dar extrem de eficiente", a afirmat Antonescu la Antena 3.

În plus, Antonescu a evidenţiat faptul că la mulţi politicieni, inclusiv la unii liberali, constată "o stare de timorare care este firească şi la nişte oameni care nu au făcut nimic rău".

"În momentul în care devii conştient că cineva deţine foarte probabil toate înregistrările convorbirilor tale telefonice, care cuprind elemente intime, care nu au de a face cu penalul, tot felul de lucruri intime pe care toţi le avem, nu avem de ce să le ascundem, dar nu au de ce să fie publice, în momentul când graniţa între discuţiile pe care le poartă un parlamentar - şi nu cazul meu - pe la un minister, pe la altul, pe la instituţie, pe la alta, pentru a aduce nişte fonduri, pentru a ajuta nişte primari şi ceea ce se cheamă trafic de influenţă e foarte labilă la noi, această acţiune a timorat. A dat impresia unei bune părţi din naţiune că «domne, ştie Băsescu ce ştie, uite cine erau aştia, uite ce făceau aştia»", a adăugat liderul PNL.

El a criticat faptul că în acest fel "s-a ajuns" să i se pună şi lui însuşi în cârcă faptul că "ar fi fost Cătălin Voicu ministru de Interne dacă Geoană ieşea preşedinte al României", prin sprijinul PNL.

"Domnul Băsescu poate să mai ciuruie ici-colo, decisiv nicăieri, dar poate să mai adune puncte, poate să mai păcălească nişte oameni. Nu-i pot folosi decât lui, lui Emil Boc, încă o lună, încă un an, încă doi ani. Nu foloseşte la nimic toată dibăcia asta, toţii banii ăştia aruncaţi în joc, care sunt până la urmă bani publici, direct sau indirect, nu folosesc cu nimic celor care sunt conduşi de Traian Băsescu, de prea-cinstitul Emil Boc şi de toată această liotă de oameni care au în continuare tupeul, făcând ceea ce va azi la guvernare să vorbească despre ceea ce se întâmpla în 1990-1992", a conchis liberalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici