Antonescu: PDL a solicitat să mai dăm un vot în plen privind referendumul lui Băsescu. Nu s-a acceptat aşa ceva

Birourile permanente reunite ale celor două Camere au respins, marţi, solicitarea PDL de a relua votul în plenul reunit asupra referendumului cerut de şeful statului, Traian Băsescu, considerând că procedura parlamentară a fost îndeplinită, a precizat preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

296 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PDL a solicitat să mai dăm un vot în plen privind referendumul lui Băsescu. Nu s-a acceptat aşa ceva

Crin Antonescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"Deputatul Mircea Toader, liderul grupului PDL, a solicitat să mai dăm un vot o dată în plen. Nu s-a acceptat aşa ceva, pentru că e foarte limpede: propunerea de aviz favorabil pentru referendum a fost respinsă la vot, înseamnă că referendumul are un aviz negativ, procedura s-a săvârşit. Avizul e strict consultativ, deci nu-l împiedică pe preşedinte să declanşeze referendumul dacă doreşte, când doreşte", a spus Antonescu.

El a arătat că această solicitare a PDL a fost trimisă de Birourile Permanente reunite către Comisiile juridice.

Întrebat de jurnalişti ce se mai poate face cu solicitarea PDL, în condiţiile în care termenul pentru raport, fixat Comisiilor juridice este 15 septembrie, Antonescu a precizat: "Solicitarea nu are rost. Parlamentul s-a pronunţat. Procedura poate merge înainte, iniţiatorul poate exercita această prerogativă".

"Nu văd în acest demers al DDL decât încercarea de a mai face această micuţă propagandă la mâna a doua", a adăugat Antonescu.

Senatul şi Camera Deputaţilor au respins, în urmă cu o săptămână, cu 191 voturi "pentru", 123 de voturi "împotrivă" şi 69 de abţineri, hotărârea care avizează favorabil solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi. Reprezentanţii PDL au reclamat faptul că Parlamentul nu are o hotărâre în privinţa solicitării preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici