Antonescu: PDL începe declinul ireversibil, alegătorii nu mai suportă 5 ani regimul Băsescu-Boc-Udrea

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că, prin înfrângerea din alegerile parţiale din Colegiul 1, PDL începe un declin care va fi ireversibil, menţionând că alegătorii nu vor mai suporta încă cinci ani regimul incompetent al administraţiei Băsescu-Boc-Udrea.

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PDL începe declinul ireversibil, alegătorii nu mai suportă 5 ani regimul Băsescu-Boc-Udrea

Antonescu: PDL începe declinul ireversibil, alegătorii nu mai suportă 5 ani regimul Băsescu-Boc-Udrea

"Prin înfrângerea categorică de ieri (duminică - n.r.), PDL începe un declin care va fi ireversibil şi care va trebui să continue din punctul meu de vedere până la ieşirea totală din joc a PDL, care se poate face în multe feluri. Cred că la fel de repede cum a crescut artificial, PDL va ieşi din joc, pentru că nu reprezintă cu adevărat segmente ale societăţii româneşti, pentru că nu are o ideologie, e un partid care e o adunătură de oportunişti care nu au nimic de-a face cu interesul public", a susţinut Crin Antonescu.

El a menţionat că nu crede că alegătorii vor mai suporta încă cinci ani regimul incompetent al administraţiei Băsescu-Boc-Udrea.

"Datoria noastră este să fim o forţă serioasă, unită şi fermă de opoziţie. Nu ştiu cât va putea să continue ceea ce face Traian Băsescu şi ceea ce face PDL cu această putere în România. Eu sper că mult mai puţin decât înseamnă termenul până la alegerile parlamentare sau până la alegerile prezidenţiale. Eu cred că societatea românească, pregătită deja pentru altceva decât regimul lui Traian Băsescu şi al clientelei sale încă din decembrie anul trecut, nu va suporta încă cinci ani regimul de bun plac, incompetent al administraţiei Băsescu-Boc-Udrea, iar datoria noastră este să fim acolo, să fim o alternativă de care oamenii au nevoie şi la care au dreptul", a mai declarat Antonescu.

La rândul său, secretarul general al PNL, Radu Stroe, a spus că Guvernul nu va mai rezista decât până în mai-iunie.

"Mă alătur ideii preşedintelui partidului că eu nu cred că va ţine mult această guvernare, pentru că ea nu de noi va fi dată, ci populaţia va ieşi în stradă. (...) Nu-i va prinde luna mai-iunie şi vom vedea ce va cere populaţia", a spus Stroe.

În privinţa mişcărilor sindicale, Stroe a menţionat că le-a cerut sindicatelor "să fie foarte serioase în revendicările pe care le fac, să termine cu schemele şi cu caricaturile, cu sicriele cu care vin la manifestaţii".

"În loc să vină cu sicriul la manifestaţie, să vină cu 100.000 de inşi la manifestaţie sau cu 200.000 de inşi şi din sănătate şi din agricultură şi din învăţământ şi din administraţie", a adăugat Radu Stroe.

Liberalul Radu Stroe a obţinut 70,17% din voturi la scrutinul parţial pentru Camera Deputaţilor, care a avut loc, duminică, în Colegiul 1 din Capitală, în timp ce democrat-liberalul Honorius Prigoană a fost votat de 29,83%, potrivit rezultatelor finale prezentate, luni, de Biroul Electoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici