Antonescu: PNL, dispus să discute formula unui guvern de serviciu, dar nu acceptă premier PSD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că ideea guvernului de serviciu nu e lansată de PSD, liberalii vorbind de multă vreme de un guvern de avarie, precizând că are disponibilitatea pentru o discuţie serioasă în acest sens, dar excluzând ipoteza ca premierul să fie de la PSD.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL, dispus să discute formula unui guvern de serviciu, dar nu acceptă premier PSD

Antonescu: PNL, dispus să discute formula unui guvern de serviciu, dar nu acceptă premier PSD (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat dacă ar fi de acord să facă parte dintr-un guvern de serviciu, propus săptămâna trecută de liderii PSD, Antonescu a precizat, la Mamaia, că nu e o idee lansată de PSD, liberalii vorbind de multă vreme despre "un guvern de avarie".

"Nu e o idee lansată de PSD. Nu am niciun fel de ambiţie să discut paternităţi cu Adrian Năstase sau cu PSD, însă noi vorbim de mai multă vreme despre faptul că e deja în interes naţional ca Guvernul Boc să-şi înceteze activitatea împotriva României şi probabil că formula cea mai nimerită şi cea mai la îndemână pentru a asigura succesiunea unui asemenea Guvern odată căzut este un guvern de avarie i-am zis noi, de serviciu îi zic acum cei de la PSD", a susţinut Crin Antonescu.

Preşedintele liberalilor a precizat că pentru această ipoteză, a formării unui "guvern de serviciu", liberalii au "disponibilitatea şi obligaţia de a o discuta" dacă se doreşte o discuţie serioasă despre înlocuirea Guvernului Boc.

"E o ipoteză pe care avem disponibilitatea şi obligaţia de a o discuta dacă vrem să vorbim serios despre înlocuirea Guvernului Boc", a spus liderul liberalilor.

Întrebat dacă ar fi de acord cu o formulă de guvern de avarie în care PSD reclamă postul de premier, Crin Antonescu a răspuns: "Nu, în niciun caz".

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că pentru organizarea alegerilor anticipate corecte este nevoie de un guvern de serviciu, care să nu fie condus de PDL şi care să nu aibă, în niciun caz, un ministru al PDL la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În schimb, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, în situaţia în are moţiunea de cenzură a social-democraţilor va trece şi Guvernul va cădea, PSD trebuie să preia guvernarea, întrucât un guvern de serviciu numit de Traian Băsescu "va fura din nou alegerile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici