Antonescu: PNL e în continuare dispus să-şi asume responsabilitatea Ministerului Justiţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că partidul pe care îl conduce este în continuare dispus să-şi asume responsabilitatea Ministerului Justiţiei.

174 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL e în continuare dispus să-şi asume responsabilitatea Ministerului Justiţiei

Antonescu: PNL e în continuare dispus să-şi asume responsabilitatea Ministerului Justiţiei

"La orele 17.00 avem convocată şedinţa BPN al PNL şi avem, între altele, tema Ministerului Justiţiei. PNL este în continuare dispus să-şi asume, conform înţelegerii iniţiale, responsabilitatea Ministerului Justiţiei, cu un ministru care să rezolve cele mai importante, cele mai presante probleme din acest domeniu, de la propunerea de procoruri şefi până la evoluţiile legate de MCV, dar în baza criteriilor, standardelor, procedurilor, dacă e nevoie, pe care corpul magistraţilor din România, nu doar CSM, le solitică, pe care CE le confirmă şi pe care noi, ca valori, ca principiu, le-am angajat faţă de cetăţenii români. Nu intrăm, nu ne asumăm responsabilitatea politică pentru înţelegeri politice cu Traian Băsescu", a spus Antonescu, în conferinţa de presă susţinută la sediul PNL.

El a mai spus că "PNL nu fuge de această responsabilitate".

"PNL o asumă în condiţiile în care, într-adevăr, în cadrul Guvernului, sub imperativele programului de guvernare, ministrul Justiţiei poate face politica în acest domeniu, poate lua toate acele măsuri care să asigure funcţionarea eficientă a Justiţiei şi nu în situaţia în care el e un element de decor în situaţia unui compromis cu Traian Băsescu. (...) Eu cred că PNL trebuie să-si asume această răspundere, dar să o asume cu totul", a spus el.

Antonescu a menţionat că este punctul său de vedere şi că PNL va decide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici