Antonescu: PNL nu a fost contactat de premierul desemnat Lucian Croitoru pentru discuţii

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, la Ploieşti, că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu a fost contactată de către premierul desemnat Lucian Croitoru pentru discuţii, Antonescu reafirmând că poziţia PNL în privinţa acestuia rămâne neschimbată.

15 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL nu a fost contactat de premierul desemnat Lucian Croitoru pentru discuţii

Antonescu: PNL nu a fost contactat de premierul desemnat Lucian Croitoru pentru discuţii (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am fost contactaţi de către premierul desemnat, oricum poziţia noastră nu se schimbă", a declarat Crin Antonescu, sâmbătă, la Ploieşti.

Liderul PNL a mai spus că România este într-o criză politică generată de către cele două partide care au format Guvernul până la 1 octombrie, respectiv PSD şi PDL, în generarea acestei crize "un rol decisiv" avându-l preşedintele Traian Băsescu.

Antonescu a ţinut să precizeze că PNL nu a ales ca variantă de prim-ministru în această perioadă o "soluţie provocatoare" pentru Traian Băsescu, în sensul că nu a propus pentru ocuparea funcţiei de premier pe niciunul dintre contracandidaţii sau adversarii politici ai acestuia, liderul liberal precizând că soluţia propusă, respectiv aceea ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să fie desemnat prim-ministru, a fost respinsă de către "un preşedinte care a depăşit orice măsură".

Premierul desemnat Lucian Croitoru a ajuns la sediul Guvernului vineri, la prima oră a dimineţii, înaintea premierului în exerciţiu Emil Boc, după ce a anunţat anterior că intenţionează să înceapă vineri consultările cu partidele pentru constituirea viitorului Cabinet.

Lucian Croitoru a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, că va începe vineri consultările cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou Cabinet.

"O să mă lămuresc cum trebuie făcut şi cu cine trebuie să încep. Mă gândesc să încep negocierile cât mai repede, de fapt vineri le voi începe", a spus Croitoru.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi seară, la o emisiune transmisă de de Antena 3, că liberalii se vor întâlni cu Lucian Croitoru dacă vor fi invitaţi şi îi vor spune că nu are calitatea de premier, adăugând că nu vor cădea "în capcana ordinară" a lui Băsescu cu Guvernul de uniune.

Vineri, la BEC, Antonescu declara că nu a primit invitaţie la discuţii de la premierul desemnat Lucian Croitoru, menţionând că el pleacă la Iaşi în cursul acestei zilei, astfel că de aceste chestiuni se va ocupa prim-vicepreşdintele PNL, Ludovic Orban.

Întrebat dacă liberalii au primit invitaţie la negocieri de la Croitoru, Antonescu a negat acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici