Antonescu: PNL nu ar mai trebui să semneze condica la Cotroceni, se va lua o decizie în BPC

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că, în opinia sa, liberalii nu ar mai trebui să participe la consultările de la Cotroceni atâta vreme cât şeful statului nu adoptă o atitudine politică ce să îl recomande într-adevăr ca arbitru imparţial, nepartinic, iar decizia o va lua BPC.

17 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL nu ar mai trebui să semneze condica la Cotroceni, se va lua o decizie în BPC

Antonescu: PNL nu ar mai trebui să semneze condica la Cotroceni, se va lua o decizie în BPC (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Nu pot să vă spun acum ce va face partidul, pentru că partidul e înăuntru, mergem să discutăm. Pot să vă spun doar atât că, din punctul meu de vedere, cred că PNL nu ar trebui să mai participe la niciun fel de aşa-zise consultări cu preşedintele României, până când acesta nu adoptă o atitudine politică, un discurs politic care să-l recomande într-adevăr ca arbitru imparţial, nepartinic", a declarat Crin Antonescu, înaintea şedinţei BPC al PNL.

Liderul PNL a menţionat că şi "consultările sunt una dintre prerogativele şi unul dintre instrumentele politice ale unui preşedinte", pentru că "se presupune prin spiritul Constituţiei că el este deasupra partidelor sau în afara partidelor".

"Traian Băsescu nu se comportă de ani de zile aşa, şi atunci, din punctul meu de vedere, nici pe tema asta, nici pe altele, atâta vreme cât această atitudine persistă, PNL nu ar mai trebui să semneze condica la Cotroceni", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a mai spus că primul subiect din BPC va fi invitaţia la consultări, precizând că va anunţa decizia PNL imediat ce va fi luată.

"Dar o decizie pentru consultări v-o anunţ imediat ce o luăm, o să încep discuţia BPC cu acest subiect", a conchis Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu are programate luni, de la ora 17.00, consultări cu formaţiunile parlamentare pe tema deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea unor prevederi din Legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Programul şefului statului pentru luni include consultări cu partidele politice parlamentare, grupul minorităţilor naţionale şi cu grupurile parlamentare de independenţi din Parlamentul României, pe tema "situaţiei generate de Decizia Curţii Constituţionale referitoare la neconstituţionalitatea unor dispoziţii ale Legii de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate".

Începând de la ora 17.00, sunt programate discuţii cu Partidul Naţional Liberal, Partidul Social Democrat şi Partidul Conservator.

La ora 18.00, vor avea loc cele cu Partidul Democrat Liberal, Uniunea Democrată Maghiară din România, grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi grupurile parlamentare de independenţi din Parlament.

La precedentele consultări pe tema revizuirii Constituţiei, PNL, PSD şi PC au părăsit întâlnirea de la Cotroceni la câteva minute de la începutul acestei, fiind nemulţumiţi de prezenţa independenţilor la reuniune. Liderii acestor partide au participat a doua zi la consultări cu şeful statului, însă Crin Antonescu nu a făcut parte din delegaţia liberalilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici