Antonescu: PNL nu va participa la consultări cu premierul desemnat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Satu Mare, că partidul pe care îl conduce nu va participa la consultări cu premierul desemnat, Liviu Negoiţă, întrucât "nu are rost".

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL nu va participa la consultări cu premierul desemnat

Antonescu: PNL nu va participa la consultări cu premierul desemnat (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a fost întrebat, după mitingul electoral de la Teatrul de Nord din Satu Mare, dacă PNL va participa la consultări cu premierul desemnat.

"Nu are rost, atâta vreme cât sfidezi total dorinţa tuturor partidelor din Parlament în afară de unul, voinţa Parlamentului ca instituţie, o soluţie pe care ai respins-o o dată, o respingi şi a doua oară. Ce să mai discuţi?", a spus Antonescu.

Crin Antonescu s-a aflat, sâmbătă, într-o vizită electorală în Satu Mare, urmând să aibă acţiuni similare şi în Bihor.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în urmă cu o zi, la Buzău, unde s-a aflat la un miting electoral organizat în Piaţa Dacia, că Liviu Negoiţă nu este o variantă bună pentru postul de premier.

Liderul liberalilor declara că propunerea lui Traian Băsescu pentru postul de prim-ministru în persoana lui Liviu Negoita nu este altceva decât o sfidare.

"Eu cred că decizia lui Traian Băsescu este o ultimă sfidare pe care poate să o facă la finalul mandatului, este o sfidare a regulilor democraţiei, a bunului simţ şi a opiniei publice. Nu ştim de ce a mai convocat consultări, la care noi ne-am pregătit, ne-am dat peste cap programul, mergând acolo cu toată sinceritatea şi discutând serios cu preşedintele, atâta vreme cât era hotărât să nu ţină cont de nimic şi să procedeze ca şi cum ţara este propria moşie, ca şi cum nu ar fi nicio regulă a democraţiei în această ţară", afirma Antonescu.

Crin Antonescu adăuga că liberalii nu au ce discuta cu Liviu Negoiţă întrucât PNL are altă opţiune pentru postul de premier.

"Nu văd ce am avea de discutat cu el, nu are ce să discute cu partidele care au zis că au altă opţiune. Este doar un joc al lui Traian Băsescu care ţine ţara în loc fără un Guvern care să facă un buget pentru că nu are curajul ca un guvern de tehnocraţi să organizeze alegeri", spunea liderul liberal.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, după discuţia cu partidele, că l-a desemnat pe primarul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă (PDL), pentru formarea Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici