Antonescu: Ponta a ameninţat cu puşcăria şi în Parlament, şi în şedinţele USL

Premierul Victor Ponta a ameninţat cu puşcăria, în Parlament, dar nu la tribună, şi inclusiv în şedinţe ale USL, a declarat, joi seară, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

1569 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta a ameninţat cu puşcăria şi în Parlament, şi în şedinţele USL

Victor Ponta, Crin Antonescu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

De asemenea, el a spus, la Realitatea TV, că Ponta a ameninţat şi în şedinţele USL. Antonescu nu a spus însă pe cine a ameninţat Ponta şi nici când.

"Obsesia lor şi bătălia pe care au angajat-o pentru controlul asupra justiţiei, nu în sensul de a-i lăsa justiţia în pace pe toţi politicienii – cum era până pe vremea lui Năstase – ci de a transforma justiţia în armă letală pentru adversarul politic: asta se joacă în Săptămâna Mare, asta e psihodrama politică jucată în România la începutul acestei săptămâni, bătălia pe justiţie. Băsescu să controleze cât a controlat, cât mai mult, iar Ponta să preia tot ce a avut Băsescu şi să folosească oarecum", a declarat Antonescu.

El a precizat că aceasta este convingerea sa întemeiată pe nişte fapte. "Eu pur şi simplu vă explic în această noapte mare, pentru că avem mai multă tihnă, cum s-a construit şi pentru mine şi pentru colegii mei, decizia de a spune stop. În momentul în care am auzit în gura unui om politic primele ameninţări cu puşcăria pentru că s-a enervat pe cineva, şi acel nu era Traian Băsescu, ci era partenerul nostru", a declarat liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă Victor Ponta a fost cel care a ameninţat cu puşcăria. "Da, da, da (...) nu pe mine, pe X, pentru că pur şi simplu s-a supărat pe el", a replicat liderul PNL. "A făcut asta şi în Parlamentul României, nu la microfon, aşa...Da", a mai spus Antonescu.

De asemenea, el a fost întrebat dacă în şedinţele USL Victor Ponta a ameninţat cu puşcăria, iar liderul PNL a răspuns afirmativ.

Antonescu a precizat că în acest moment se pune problema de a fi apărată democraţia, câtă mai există în România, şi de a avea un partid stat în care factorul politic tranformă sistemul judiciar în "instrument politic de tip stalinist".

Totodată, el a afirmat că premierul nu poate "ţipa" în momentul în care cei din PSD sunt chemaţi la DNA. "Ai încredere în procurorul pe care l-ai propus", i-a transmis Antonescu lui Ponta.

Ulterior, liderul PNL a precizat că nu este convins de faptul că ameninţările premierului se vor materializa. "Eu nu spun neapărat că din aceste ameninţări (cu puşcăria, n.r.) asta ar şi face. Poate că s-a enervat, poate că şi-a pierdut cumpătul, dar este inacceptabil şi când te enervezi şi îţi pierzi cumpătul – mi se întâmplă şi mie. Poţi să vorbeşti urât, ceea ce este inacceptabil, greu de acceptat pentru un politician, poţi să fii nepoliticos, dar nu ameninţi cu puşcăria", a mai spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici