Antonescu: Ponta a vrut să ştie ce e la Vila Dante. M-a sunat şi mi-a zis că nu poate să intre

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că premierul Victor Ponta, care aflase despre anchetele privind lucrările de la Vila Dante, a vrut să ştie ce se întâmplă şi l-a sunat, spunându-i că nu poate intra, în acel moment el intervenind la şeful SPP.

285 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ponta a vrut să ştie ce e la Vila Dante. M-a sunat şi mi-a zis că nu poate să intre

Antonescu: Ponta a vrut să ştie ce e la Vila Dante. M-a sunat şi mi-a zis că nu poate să intre (Imagine: Alexandru Moise)

Antonescu a precizat că lucrurile sunt "evidente" în privinţa modernizării vilei de protocol, arătând că premierul Ponta nu s-a dus din prima zi de guvernare să vadă ce este cu subiectul acesta, dar, la un moment dat, a vrut să vadă ce este acolo, în urma informaţiilor apărute în presă.

"M-a sunat şi mi-a spus, acum, în perioada când eram preşedinte interimar, (...) că vrea să ştie ce este acolo, pentru că aparţine RA-APPS, deci Guvernului: «Nu pot să intru, pentru că SPP are un regim special acolo şi oamenii îmi spun că nu se poate. Vorbeşte cu ei». Am vorbit cu şeful SPP, l-am întrebat dacă e vreo problemă acolo, a spus «Nu, dacă e a Guvernului»", a relatat Antonescu, la Realitatea TV.

Potrivit preşedintelui interimar, din documente a apărut clar că din aprilie 2011 toate aceste spaţii de acolo erau gestionate de SPP, deci "deja intraseră într-un regim special", cu ştirea Guvernului Boc.

"Problema este că s-au cheltuit sume exorbitante, în vremuri de austeritate. Nu ne poate spune nici domnul Boc, care era obligat să ştie, pentru ce se făcea tot acest edificiu, iar domnul Traian Băsescu începe, când este întrebat, să vorbească despre Bruxelles, despre domnul Ponta, care va fi trimis în judecată. (...) Vorbim de un exemplu spectaculos şi probabil pentru unii revoltător că nu a fost austeritate pentru toată lumea şi că guvernul a găsit resurse în perioada 2010-2011 pentru cheltuieli de lux", a mai spus Crin Antonescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici