Antonescu: Preşedintele Lituaniei a făcut consideraţii generale, non-partizane, de natură valorică

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, după întrevederea cu preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, că aceasta a făcut consideraţii generale la adresa României, non-partizane, de natură valorică şi care nu pot fi considerate un avertisment.

488 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Preşedintele Lituaniei a făcut consideraţii generale, non-partizane, de natură valorică

Antonescu: Preşedintele Lituaniei a făcut consideraţii generale, non-partizane, de natură valorică (Imagine: Thomas Campean / MediafaxFoto)

Solicitat să comenteze declaraţiile şefului statului lituanian, făcute în conferinţa de presă susţinută împreună cu preşedintele Traian Băsescu, în cursul dimineţii, Antonescu a precizat: "Ceea ce domnia sa a spus nu poate fi socotit drept avertisment. Au fost nişte consideraţii - a şi precizat - la fel de valabile pentru România, pentru Liatuania, pentru oricare altă ţară a UE în legătură cu ce ar trebui să facă oamenii politici, dar în niciun caz pe tonul pe care au părut a-l sugera relatările de presă de dimineaţă".

Antonescu a arătat că întrevederea sa cu preşedintele Lituaniei a constat într-o discuţie foarte plăcută, în care a descoperit un om politic prieten al României.

"Am avut o discuţie chiar foarte plăcută. Din punctul meu de vedere, a fost o întâlnire foarte frumoasă, în sensul că am descoperit un om politic şi cu experienţă, cu experienţă în calitate de comisar european, un om politic prieten al României, care a făcut nişte consideraţii generale, de natură valorică, non-partizane - lucru care m-a impresionat foarte plăcut, pentru că în ultima vreme am fost obişnuiţi cu declaraţii foarte partizane ale unor omologi sau resposanbili europeni - un om cu experienţă, cu valori, care vorbea cu convingere despre aceste valori", a spus Antonescu.

El a admis că declaraţiile făcute de dimineaţă de Dalia Grybauskaite au fost "foarte apăsate", dar a arătat că el, în întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele lituanian, nu a avut un asemnea interlocutor.

"Declaraţiile de dimineaţă erau, ca să spun aşa, foarte apăsate. Nu am avut un asemenea interlocutor, a fost o discuţie pritenească, din care avem cu toţii de câştigat, pentru că era o discuţie cu un prieten", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici