Antonescu: PSD e trup din trupul nostru, e în USL. Problema e când ai prea mult sânge

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, marţi, trecerile la PSD ale unor parlamentari din rândurile opoziţiei, precizând că social-democraţii sunt "trup din trupul USL", însă problema intervine când e prea mult sânge şi creşte tensiunea arterială.

383 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PSD e trup din trupul nostru, e în USL. Problema e când ai prea mult sânge

Crin Antonescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă s-a gândit cum va trata "hemoragia" la care a făcut vorbire luni în plenul Senatului, când a comentat plecarea a trei senatori din PPDD la PSD.

"De ce să o tratăm? Hemoragia nu aparţine USL, adică au plecat nişte oameni. (...) PSD este partea noastră, este trup din trupul nostru, este...doar ştiţi, e la USL. Problema este că nici când ai prea mult sânge nu e bine, adică e o tensiune arterială prea ridicată, asta ar putea fi un semn de îngrijorare. Dar, deocamdată, câţi, cinci, şase oameni...nu e problema noastră. În orice caz, nu noi avem hemoragii", a replicat Antonescu.

Trei senatori PPDD, Florinel Butnaru, Marius Coste şi Dan Ioniţă, au anunţat, luni, în plenul Senatului, că părăsesc grupul parlamentar al acestui partid şi se alătură PSD, gestul fiind comentat de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care a spus: "Asistăm la o hemoragie, să ne păstrăm cumpătul".

Senatorii aleşi din partea PPDD Florinel Butnaru, Marius Coste şi Dan Ioniţă au anunţat că se vor alătura grupului parlamentar al PSD. Gestul a fost aplaudat de social-democraţi pe de o parte, iar pe de altă parte o serie de senatori s-au manifestat dezaprobator.

"Asistăm la o hemoragie, să ne păstrăm cumpătul", a comentat preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

Ulterior, preşedintele grupului parlamentar PPDD, Haralambie Vochițoiu, a luat cuvântul. "Vreau să fac un anunţ pentru cei care jubilează. Nicolae Ceauşescu a avut sută la sută şi a păţit ce a păţit", a comentat Vochiţoiu.

De asemenea, Antonescu a intervenit: "Ăsta nu e un anunţ, e o ameninţare".

În prezent, potrivit site-ului Senatului, grupul PSD cuprinde 66 de senatori, la care se adaugă cei trei senatori din partea PPDD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici