Antonescu şi-a anunţat echipa de campanie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, miercuri, că echipa sa consultativă în campania pentru alegerile prezidenţiale îi va avea în componenţă pe Ludovic Orban, Călin Popescu Tăriceanu, Bogdan Olteanu, Teodor Meleşcanu, Dan Radu Ruşanu.

27 afișări
Imaginea articolului Antonescu şi-a anunţat echipa de campanie

Antonescu şi-a anunţat echipa de campanie (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Romeo Stavarache este şef de campanie. Dintre cei care conduc departamente ale campaniei, în mod executiv, nu mai amintesc de faptul că, practic, toţi membrii conducerii partidului vom funcţiona într-un soi de grup de consultare permanentă, dar cei care au atribuţii executive: Relu Fenechiu, Marian Petrache, Dan Motreanu, Florin Alexe, Daniel Chiţoiu, Varujan Vosganian", a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat că liberalii cu rol consultativ "sunt oameni care se ocupă cu lucruri foarte politice, zi de zi, fiecare având anumite atribuţii", anunţând că nu există strategi din afara echipei.

"Dacă vă referiţi la strategi în afara acestei echipe, care să le spună celor de acolo ce au de făcut, ei nu există. E o campanie condusă de mine, de colegii mei pe care îi consult periodic în ceea ce priveşte deciziile strategice ale campaniei şi de Romeo Stavarache", a menţionat Crin Antonescu.

Întrebat la ce nivel este implicat în campanie Călin Popescu Tăriceanu, Antonescu a precizat că implicarea fostului preşedinte al PNL este la acelaşi nivel cu cea a lui Ludovic Orban şi a celorlalţi colegi "care au avut fiecare atribuţii la nivelul conducerii partidului şi sunt dispuşi la nivel consultativ".

"E un grup consultativ, care până la urmă ia deciziile importante, strategice sau mă ajută să le iau", a spus liderul PNL.

Întrebat dacă Bogdan Olteanu face parte din acest grup consultativ, Antonescu a răspuns: "Sigur că da".

"Toţi liberalii care doresc - vorbesc de toţi cei din conducerea partidului - să facă parte din acest grup, vor face parte. Şi domnul Meleşcanu, domnul Ruşanu şi toţi ceilalţi. Toată floarea...", a spus liderul liberal.

Întrebat dacă s-au stabilit cotizaţiile pentru campania electorală, Antonescu a menţionat că liberalii discută despre acest lucru, reiterând ideea unei campanii electorale transparente, finanţate de către cetăţeni.

"Încercăm ca şi în materie de fiscalitate să luăm puţin de la mai mulţi, aşa ni se pare sănătos", a spus Antonescu.

"Lucrăm la aspectele tehnice ale acestei probleme, dar în final vom avea o campanie perfect deschisă, în care să se verifice cine a dat, ce bani a dat şi de asemenea să facem şi trasparenţa pe partea cheltuielilor, pentru că văd că începe să se pună, şi mă bucur, foarte serios problema transparenţei cu care se chletuiesc banii în campanii electorale, în operaţiuni de publicitate, se pune problema să ne vadă toată lumea pe toţi aşa cum suntem, politicieni, canidaţi, preşedinţi, trusturi, moguli, clienţi", a afirmat Crin Antonescu.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că "PNL încearcă să introducă sistemul de finanţare a campaniilor care este folosit în democraţiile occidentale avansate - SUA, Marea Britanie, Germania, Franţa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici