Antonescu: Sper ca actuala conducere a PNL să îl trimită pe Andrei Chiliman în afara partidului

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a comentat, joi seară, la Realitatea TV, scrisoarea trimisă de către primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, conducerii PNL, privind acordul semnat cu partenerii sociali, el exprimându-şi speranţa că acesta va fi dat afară din PNL.

3488 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Sper ca actuala conducere a PNL să îl trimită pe Andrei Chiliman în afara partidului

Andrei Chiliman (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Antonescu a spus că Andrei Chiliman se putea lămuri asupra documentului, dacă s-ar fi aflat într-o "tabără politică", înainte de a trimite scrisoarea deschisă către preşedintele interimar al PNL.

"Domnul Andrei Chiliman, dacă era corect, s-ar fi informat, l-ar fi informat pe domnul Chiţoiu, cum era normal. (...) Domnul Andrei Chiliman nu a fost foarte corect, a făcut un gest pe care nu mă mai apuc eu să îl calific dar, ca om care am cerut schimbarea lui Chiliman din conducerea Bucureştiului, atunci când eram în partid, şi ştiam de ce am cerut-o, sper ca actuala conducere şi forurile statutare să îl trimită pe domnul Chiliman acolo unde s-a arătat a fi cu această diversiune, adică în afara PNL", a spus Crin Antonescu la Realitatea TV.

El a menţionat că ne aflăm într-o campanie şi că Andrei Chiliman, prin gestul său, a riscat să afecteze munca a zeci de mii de colegi care au fost angajaţi într-o campanie.

"Pentru mine, lucrurile sunt simple. În tot cazul, îl pot asigura pe domnul Andrei Chiliman că nici DNA şi nici altă instituţie nu va fi desfiinţată şi îmi doresc din tot sufletul ca domnul Chiliman să fie mulţumit de funcţionarea DNA, pentru că poate odată şi-odată, DNA îi va lua pe toţi pe care trebuie să îi ia la întrebări", a mai spus el.

Crin Antonescu a declarat că ştie despre conţinutul discuţiilor pe marginea semnării documentului cu societatea civilă, partenerii USL venind cu o listă de revendicări, obiective pe care să le negocieze cu USL, dacă ajunge la guvernare.

"Am participat la cadrul discuţiilor, la idee, şi ştiu că au o listă care urmează să fie supusă, în intervalul definit acolo, până la începutul campaniei parlamentare, pe nişte puncte cerute de oamenii aceştia. Deci, nu înseamnă că Victor Ponta sau Daniel Chiţoiu sau Daniel Constantin au semnat că vor desfiinţa aceste instituţii", a spus preşedintele interimar.

El a explicat că Guvernul nu poate desfiinţa Curtea Constituţională, iar DNA şi ANI sunt în angajamentele României.

"Nimănui, niciodată nu i-a trecut prin cap să le desfiinţeze. Avem anumite nelămuriri, noi, şi nu numai noi, cu anumite aspecte din activitatea ANI, avem, avem anumite suspiciuni, dar nimeni nu a pus problema desfiinţării acestor instituţii, ci să vadă cum facem ca să fim convinşi că ele sunt non-partizane, funcţionale şi echidistrante", a mai afirmat preşedintele interimar.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a trimis, joi, o scrisoare deschisă preşedintelui interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, în care îi cere să spună dacă, în numele partidului, a semnat un document ce prevede "desfiinţarea unor instituţii democratice fundamentale ale statului român".

"Indiferent de răspunsurile pe care le voi primi de la dumneavoastră, în virtutea calităţii mele de membru al Partidului Naţional Liberal din 28 decembrie 1989 şi de om cu experienţă de viaţă şi politică ceva mai bogată decât a dumneavoastră, îmi permit să vă atrag atenţia asupra unor realităţi pe care nimeni nu îi poate permite să le ignore", îi mai scrie Andrei Chiliman şui Daniel Chiţoiu.

Astfel, Chiliman aminteşte că principiile şi valorile libertăţii şi ale democraţiei, asumate şi promovate de PNL, pentru care atât de mulţi români şi-au sacrificat vieţile, "nu se negociază", ci "se afirmă şi se respectă", în orice situaţie, "fie ea şi de război politic" şi, mai ales, "indiferent de interesele politicianiste ale unora sau altora".

"Oricât ne-am fi obişnuit, în ultimii doi ani, să fie încălcat statutul Partidului Naţional Liberal în răfuielile politicianiste cu indezirabilii din interior, ne este interzis să facem acest lucru când este în discuţie responsabilitatea noastră faţă de români şi faţă de România! Vă amintesc faptul că, potrivit statutului nostru, toate deciziile care vizează politicile publice promovate de PNL trebuie dezbătute şi votate în Delegaţia Permanentă a partidului", continuă Chiliman.

"Cu convingerea că sunt în asentimentul sutelor de mii de liberali din România, care cred în valorile libertăţii şi ale democraţiei, îmi exprim speranţa că nici dumneavoastră, şi nici vreun alt lider al partidului al cărui membru simplu sunt, nu veţi întreprinde nicio acţiune de natură să pericliteze destinul european al României şi nu veţi pune interesul politicianist mai presus de interesele românilor", adaugă edilul Sectorului 1 scrisoarea pe care o încheie astfel: "Cu profundă îngrijorare, Andrei Chiliman, membru al Partidului Naţional Liberal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici