Antonescu spune că Becali nu a fost invitat la şedinţa PNL. Ciorbea a ajuns la reuniune

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că europarlamentarul George Becali nu a fost invitat la şedinţa liberalilor, însă la şedinţa conducerii PNL a ajuns Victor Ciorbea, unde urmează să fie discutate candidaturile pentru parlamentare şi derogările de vechime pentru candidaţi.

205 afișări
Imaginea articolului Antonescu spune că Becali nu a fost invitat la şedinţa PNL. Ciorbea a ajuns la reuniune

Antonescu spune că Becali nu a fost invitat la şedinţa PNL. Ciorbea a ajuns la reuniune (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Liderul PNL a fost întrebat dacă Becali a fost chemat la şedinţa de vineri a conducerii PNL, Antonescu a precizând că europarlamentarul nu a fost invitat.

"Şedinţele forurilor PNL se desfăşoară cu membrii de drept ai acestor foruri. În cazuri speciale, atunci când se dezbate o situaţie sau alta, sunt invitaţi. Nu sunt şi candidaţii invitaţi, niciunul, nu numai…", a explicat Antonescu.

În schimb, ţărănistul Victor Ciorbea este prezent la reuniunea PNL.

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă acordurile cu PNG şi PNŢCD – aripa Ciorbea vor fi semnat înainte sau după validarea candidaţilor din partea acestor formaţiuni pe listele PNL.

"Dacă George Becali va fi candidat pe listele USL, dacă Victor Ciorbea va fi candidat pe listele noastre, pe listele USL atunci formaţiunile politice PNG, PNŢCD autentic, toţi primarii pe care îi au, consilierii, alegătorii, simpatizanţii vor vota peste tot în ţară candidaţii USL. Asta este esenţa acordului", a mai explicat Antonescu.

Antonescu a mai susţinut că trebuie acordate derogările de vechime pentru o parte dintre candidaţii PNL, care sunt membri de mai puţin de doi ani de zile. În plus, urmează să fie discutate probleme punctuale privind candidaţii la parlamentare din partea PNL în anumite judeţe.

"În principiu alocarea colegiilor pe partidele componente ale USL sunt tranşate, sunt variabile în ceea ce priveşte desemnarea candidaţilor în anumite colegii, cum ar fi Braşovul", a spus liderul PNL.

Eurodeputatul George Becali, finanţatorul echipei de fotbal Steaua, şi-a depus adeziunea la Partidul Naţional Liberal.

Informaţia a fost confirmată, vineri, pentru MEDIAFAX de către vicepreşedintele PNL Rareş Mănescu.

Subiectul candidaturii lui Becali din partea PNL la alegerile parlamentare din decembrie va fi dezbătut în şedinţa de vineri a conducerii liberalilor.

La această şedinţă vor fi validate candidaturile PNL la alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici