Antonescu spune că nu a discutat cu Ponta despre candidatul la prezidenţiale - Gândul

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru "Gândul", că subiectul candidatului USL pentru prezidenţiale nu a fost atins, marţi, în discuţia avută cu premierul Victor Ponta, liberalul adăugând: "Doar nu o să intru într-o nouă divergenţă cu premierul când spune că ne-am împăcat".

348 afișări
Imaginea articolului Antonescu spune că nu a discutat cu Ponta despre candidatul la prezidenţiale - Gândul

Antonescu spune că nu a discutat cu Ponta despre candidatul la prezidenţiale (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Antonescu a declarat că subiectul candidatului USL pentru prezidenţiale nu a fost atins în discuţia telefonică pe care a avut-o marţi cu premierul Ponta, ci au vorbit doar despre agenda parlamentară.

"Nu am discutat pe acest subiect astăzi (n.r - candidatul la prezidenţiale), am discutat doar despre agenda parlamentară. Cred că lucrurile sunt reaşezate în normal după aceste declaraţii, putem să depăşim momentul şi să mergem înainte. Sunt de acord cu premierul, doar nu o să intru într-o nouă divergenţă cu premierul când spune că ne-am împăcat. Noi am formulat această poziţie că sunt candidatul USL şi nu ne întrebăm unii pe alţii în fiecare zi. Eu nu am ieşit nicio secundă din acest protocol, nu am refuzat, revenit, clarificările nu trebuiau să vină din partea mea şi trebuiau să vină din partea celor din PSD şi lucrurile sunt foarte clare", a spus, pentru "Gândul", Antonescu. Potrivit acestuia, discuţia a durat foarte puţin.

Liberalul a precizat că nu este vorba "de ceartă sau de împăcare".

"Eu consider că nu este vorba de ceartă sau de împăcare, sunt lucruri pe care le-am spus public. Astăzi am avut o discuţie telefonică înainte de a părăsi eu ţara în legătură cu deciziile de urmat în cele două Camere legată de Comisia comună privind Roşia Montană. Au fost discuţii care au decurs cum au decurs în toată această perioadă şi ne-am despărţit în condiţiile de funcţionare normală. Coaliţia merge mai departe, guvernarea merge mai departe, toate obiectivele din protocolul USL sunt în picioare şi sper că momentul confuziilor a trecut", a spus pentru Gândul preşedintele PNL.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat în cursul zilei de marţi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi că s-a "împăcat" cu acesta, iar orice dispută va fi păstrată în viitor într-un cadru privat.

"Ne-am împăcat. Am vorbit cu dânsul - a trebuit să plece în Elveţia, avea o vizită programată - am vorbit, air azi în Parlament s-a văzut foarte clar că majoritatea USL funcţionează foarte bine, ca şi până acum. În ceea ce mă priveşte - şi sunt convins că şi Crin va face la fel - orice dispută sau neînţelegere o păstrăm în cadru privat", a spus Ponta.

El a precizat că Antonescu rămâne candidatul USL la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care PSD şi-a respectat întotdeauna toate acordurile astfel că nu s-a pus problema nici de această dată de o modificare în acest sens.

Anterior, Ponta a asigurat că românii nu vor mai auzi din partea sa nicio declaraţie care să genereze tensiune în USL, argumentând că stabilitatea guvernării până în 2016 este mai importantă şi adăugând că el personal va avea grijă "să fie pace".

În ultima săptămână, liderii PNL şi PSD, înfrunte cu Crin Antonescu şi Victor Ponta, au lansat o serie de acuzaţii publice reciproce, vorbind inclusiv de riscul ruperii USL şi al căderii Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici