Antonescu spune că proiectul său nu ameninţă libertatea colegilor de a gândi şi de a vorbi

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a pledat, miercuri seară, la Oradea, pentru moţiunea pe care a depus-o în vederea câştigării funcţiei de preşedinte al partidului, spunând că proiectul său "nu ameninţă libertatea de a gândi şi de a vorbi a colegilor din partid".

16 afișări
Imaginea articolului Antonescu spune că proiectul său nu ameninţă libertatea colegilor de a gândi şi de a vorbi

Antonescu spune că proiectul său nu ameninţă libertatea colegilor de a gândi şi de a vorbi (Imagine: Mediafax Foto)

Antonescu a spus, la Conferinţa Municipală a PNL Oradea, că scopul său este "organizarea, disciplina şi eficienţa" şi că proiectul său "nu ameninţă libertatea de a gândi şi de a vorbi a colegilor din partid".

"Chiar şi jurnaliştii folosesc, după părerea mea, eronat, referindu-se la mine, două concepte grele: dictatură sau democraţie în PNL. Toată lumea poate sta liniştită, nimeni nu dă nicio lovitură de partid, toate aceste probleme sunt discutate în cadrul partidului. Ceea ce eu îmi doresc în calitate de membru al partidului şi, bineînţeles, ca preşedinte, dacă voi fi ales, este ca, odată o decizie luată, să lucrăm cu toţii pentru aplicarea acelei decizii. Nu este ameninţată libertatea în PNL şi nimeni nu o pune în pericol. Nimeni nu doreşte abolirea spiritului critic şi a libertăţii exprimării opiniei. Ce, în schimb, trebuie să facem este să ne dezvoltăm organizarea, disciplina şi eficienţa", a spus liderul PNL.

Referindu-se la moţiunea pe care a făcut-o publică şi la denumirea acesteia "Prin noi înşine, acum", Antonescu a afirmat: "Numai noi înşine suntem cei care ne vom face mai puternic partidul. Numai noi înşine suntem cei care trebuie să scoatem această ţară din criză şi nu mă refer doar la criza de acum, ci la criza ei cronică, în care se află de mult timp".

El a pledat pentru asumarea responsabilităţii, afirmând că prin ideea de a avea puterea de a decide în partid, alături de echipa pe care şi-o va alege, el de fapt îşi asumă responsabilitatea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a lansat, marţi, moţiunea cu care se va prezenta în faţa Congresului extraordinar de săptămâna viitoare, intitulată "PNL - Prin noi înşine, ACUM" şi alcătuită din trei capitole-identitatea doctrinară, strategia pe următoarele 1.000 de zile şi reformarea partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici