Antonescu spune că vor fi "fără îndoială" discuţii cu Băsescu pe revizuirea Constituţiei

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, de asemenea preşedinte al Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, a declarat, joi, că va avea "fără niciun fel de îndoială" discuţii cu preşedintele Traian Băsescu privind modificarea Legii fundamentale.

219 afișări
Imaginea articolului Antonescu spune că vor fi "fără îndoială" discuţii cu Băsescu pe revizuirea Constituţiei

Antonescu spune că vor fi "fără îndoială" discuţii cu Băsescu pe revizuirea Constituţiei (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

El a făcut aceste declaraţii întrebat, la finalul dezbaterilor privind modificarea Constituţiei care au avut loc în Aula Academiei Române, dacă, în calitate de preşedinte al Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei, are în plan o întâlnire cu şeful statului pe acest subiect.

"Fără niciun fel de îndoială şi, de vreme ce am pledat mereu, şi am făcut-o şi astăzi, pentru o cât mai largă dezbatere, pentru o exprimare şi dacă se poate adunare şi folosire a tuturor punctelor de vedere cum ar fi posibil să nu discutăm şi despre poziţia cuiva care a fost două mandate preşedinte sau este încă al României şi care are o experienţă politică", a precizat Antonescu.

Întrebat dacă, în situaţia în care revizuirea Constituţiei nu se va face în acord cu rezultatul referendumului din 2009, acest act va fi unul nedemocratic, aşa cum a afirmat preşedintele Traian Băsescu, el a răspuns: "Nu consider acest lucru. Şi, încă o dată vă rog, măcar aici pe scările Academiei nu mă puneţi să comentez polemic discursul domnului Băsescu. Domnul Băsescu a venit şi a spus ceea ce socotea că trebuie spus, eu am spus ceea ce socotesc că trebuie spus. Ne mai întâlnim şi în alte părţi, în Parlament…".

El a adăugat că are cu totul o altă viziune decât cea a preşedintelui Băsescu despre acest subiect.

Chestionat cum explică faptul că nu va ţine cont de rezultatul referendumului din 2009 la revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu a declarat: "Nu a spus nimeni că nu ţine cont".

"Încă o dată mulţumesc Academiei Române şi salut această iniţiativă. În rest, discutăm în locurile noastre obişnuite", a declarat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici