Antonescu: Sunt deplin solidar cu dascălii, prin Legea salarizării ei rămân Cenuşăreasa sistemului

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a transmis profesorilor, luni, că este solidar cu aceştia şi le înţelege frustrările şi aspiraţiile, menţionând că Legea salarizării îi condamnă să "rămână Cenuşăreasa sistemului bugetar românesc".

23 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Sunt deplin solidar cu dascălii, prin Legea salarizării ei rămân Cenuşăreasa sistemului

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus că le urează dascalilor să aibă ocazia, cât de curând, de deveni parteri ai unei puteri care să le înţeleagă menirea şi să îi aprecieze la justa valoare.

"Doresc să transmit un mesaj slujitorilor şcolii din întreaga ţară, pentru că astăzi este începutul anului şcolar, poate mai dificil ca niciodată, care stă sub semnul tensiunilor, sub semnul imposturii, sub semnul unei justificate frustrări a celei mai mari părţi a corpului didactic din România", a declarat Crin Antonescu.

"Aşa cum a am anunţat parlamentarii, demnitarii liberali, au respectat solicitarea întrutotul justificată a reprezentanţilor şcolii de a nu încerca şi de această dată să-şi facă imagine şi de a nu participa în calitate de oficiali la deschiderea şcolii", a spus liderul liberal.

Liderul PNL a menţionat că liberalii au trăit cu toţii acest moment important "în calitate de părinţi şi de cetăţeni".

"Mesajul meu pentru toţi profesorii, învăţătorii, educatorii României, pentru toţi cei care slujesc direct sau indirect şcoala, este că sunt deplin solidar cu ei, că le înţeleg nemulţumirile, frustrările, că le înţeleg aspiraţiile. Provin dintr-o familie de cadre didactice, am fost eu însumi cadru didactic, şi la ţară şi la oraş. Cunosc condiţia dascălului în România şi nu cred, aşa cum o face domnul preşedinte Băsescu că munca dascălului trebuie evaluată la oră", a spus Antonescu.

Liberalul a criticat demersul Guvernului de a-şi agaja răspunderea pe Legea salarizării, o lege prin care "dascălii sunt condamnaţi să rămână Cenuşăreasa sistemului bugetar din România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici