Antonescu, ţărăniştilor: Aveţi datoria să găsiţi o cale de a reveni pe prima scenă a politicii

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, le-a cerut ţărăniştilor, sâmbătă, la Congresul PNŢCD, să găsească o cale de a reveni pe prima scenă a politicii şi că de la Corneliu Coposu trebuie învăţat că "se poate face politică pentru principii, valori, nu pentru ca să te îmbuibi, să minţi".

27 afișări
Imaginea articolului Antonescu, ţărăniştilor: Aveţi datoria să găsiţi o cale de a reveni pe prima scenă a politicii

Antonescu, ţărăniştilor: Aveţi datoria să găsiţi o cale de a reveni pe prima scenă a politicii (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Stamatin)

Prezent la Congresul PNŢCD, Crin Antonescu a declarat că încearcă o emoţie specială pentru că vorbeşte în faţa ţărăniştilor pentru prima dată în calitate de preşedinte al PNL.

"Ceea ce cred eu că dumneavoastră aveţi de făcut este să găsiţi calea prin care PNŢCD să revină pe prima scenă a politicii româneşti. Nu am venit aici să spun că doar o anumită cale este bună, sau că în România există un partid aşa de către ceilaţi să rămână mereu în zona principiilor, valorilor şi amintirilor. PNŢCD are dreptul şi cred, colegial, datoria de a găsi o cale de a reveni pe prima scenă a politicii româneşti", a spus Antonescu.

El a menţionat că ştie foarte bine că "PNŢCD are alegeri grele", adăugînd că există nevoia ca acest partid să revină în actualitatea românească "nu doar pentru că dreapta românească trebuie să fie solidă, credibilă şi autentică, dar şi pentru că cel mai important lucru pe care îl are în patrimoniu PNŢCD este moştenirea lui Coposu".

"Trebuie în fine să învăţăm de la Coposu că se poate face politică pentru principii, valori, nu pentru ca să te îmbuibi, nu ca să minţi, ca să-ţi protejezi clientela. Asta avem de făcut", a spus Antonescu.

În plus, liderul PNL le-a spus ţărăniştilor că, indiferent ce opţiune vor urma între ei, "va rămâne o legătură esenţială, care este aceea între partidele istorice româneşti", sfătuindu-i pe ţărănişti să fie pragmatici.

"Noi, ca şi dumneavoastră, putem greşi şi am greşit de atâtea ori. Şi greşelile noastre, ale liberalilor şi ale ţărăniştilor, sunt într-un fel ca nişte pete de cerneală stângace pe o filă a istoriei, dar dumneavoastră, ca şi noi, nu putem şi nu vom rupe niciodată fila, pentru că pe fila aceea este sângele lui Maniu, Mihalache, al Brătienilor, al lui Duca", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici