Antonescu: USL face bine, audierile vor începe vineri. PNL nu a cerut ministere în plus

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că USL face bine, că PNL nu a cerut ministere în plus şi că audierile miniştrilor propuşi vor începe vineri, menţionând că nu au fost întrunite toate condiţiile, inclusiv politice, pentru ca acest lucru să se întâmple joi.

361 afișări
Imaginea articolului Antonescu: USL face bine, audierile vor începe vineri. PNL nu a cerut ministere în plus

Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a menţionat că nu s-a discutat despre vreun protocol între partidele care vor guvernare pe tema atribuţiilor miniştrilor.

"Nu am cerut niciun alt minister, nu există şi nu a existat niciun diferend între noi şi PSD", a spus Antonescu, adăugând că nu a existat "nicio bătălie pe autostrăzi".

Întrebat dacă s-au cerut garanţii, liderul liberal a răspuns: "Nu există niciun fel de discuţie despre niciun fel de garanţie. Am avut o discuţie de principiu în legătură cu detalii privind atribuţiile miniţştrilor. Nu a venit nimeni cu ideea absurdă de a cere garanţii. Încă de la început alianţa s-a bazat sută la sută pe încredere"

Antonescu a spus că USL s-a construit pe încredere, iar această încredere nu a fost încălcată până acum.

Întrebat dacă transmite un mesaj de linişte celor care au votat USL şi dacă totul este în regulă în Uniune, el a răspuns: "Eu nu am responsibilitatea în legătură cu liniştea oamenilor, asta fac forţele de ordine publică, dacă este cazul. Eu adresez acelaşi mesaj pe care îl repet, tot timpul, până la campania electorală, de când eram în opoziţie, în timpul campaniei electorale, îi rog să aibă încredere în maturitatea, responsabilitatea şi bunele intenţii ale noastre, ale tuturor, nu doar ale liderilor, oamenilor cărora le-au dat votul pentru a fi împreună, pentru a guverna împreună, pentru a face acele lucruri pe care le-am angajat pentru cei care ne privesc şi pentru români".

Antonescu a spus că BPC al PNL s-a reunit joi seară pentru că este bine ca "în atfel de momente" un partid să îşi reunească forurile.

"În acest BPC nu s-a discutat despre nemulţumiri legate de ministere", a spus Antonescu.

El a menţionat că nu s-a reuşit ca audierile miniştrilor să aibă loc joi, dar cu toate astea, în aceste zile s-au reuşit multe lucruri.

Antonescu a spus că speră ca vineri să aibă loc audierile şi să continue învestirea Guvernului.

Antonescu: În USL nu sunt probleme care să fie făcute publice, am vrut întărirea principiilor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, că la nivelul USL nu sunt probleme "care să fie făcute publice", precizând că s-a dorit întărirea principiilor care guvernează alianţa, iar la nivelul BPC al PNL s-a discutat despre "lucruri de fond".

Antonescu a fost întrebat de ce a fost convocat de urgenţă Biroul Politic Central al PNL care să-l mandateze în discuţiile cu PSD.

"Sunt împrejurări, decizii, pentru care un partid îşi reuneşte forurile, nu e nimic catastrofal, nu e nimic dramatic în asta. Convoc conform statutului de câte ori vreau şi când vreau BPC al PNL (...) În acest Birou Politic am discutat care este cea mai bună formă pentru a organiza anumite lucuri în gestiunea politică dintre partide şi pur şi simplu s-au analizat nişte lucruri de fond", a declarat Antonescu, precizând că discuţiile nu au vizat CNADR sau ANAF.

Preşedintele PNL a mai precizat că la nivelul conducerii PNL s-a discutat despre întărirea principiilor care guvernează USL.

"Nu sunt probleme care să fie în acest moment făcute publice, din punctul meu de vedere", a mai precizat Antonescu.

El a mai afirmat că în discuţiile din USL a fost vorba doar despre "nişte finisaje" privitoare la atribuţiile miniştrilor, în perspectiva Ordonanţei care va avea în vedere reorganizarea Guvernului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici