Antonescu: Venirea lui Dugulescu este pentru PNL un câştig mai mare decât un vot pentru moţiune

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la Timişoara, că venirea în partid a lui Marius Dugulescu este pentru PNL "un câştig mai mare decât cel simplu, banal, aritmetic sau un vot pentru o moţiune de cenzură".

360 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Venirea lui Dugulescu este pentru PNL un câştig mai mare decât un vot pentru moţiune

Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Sunt aici, astăzi, pentru a-l întâmpina, împreună cu domnul preşedinte Robu şi conducerea PNL din Timişoara, pe noul nostru coleg, pe Marius Dugulescu. Am fost bucuros la aflarea deciziei sale. Deşi exista un alt program pentru astăzi, am dorit să împărtăşim acest moment cu toţii. E un om cu o imagine personală şi, cred, a celor mai mulţi dintre timişorenii care l-au votat. Nu i se poate reproşa corupţie, trafic de interese, demagogie şi înşelarea oamenilor. Este un câştig din partea PNL, un caştig mai mare decât cel simplu, banal, aritmetic sau un vot pentru o moţiune de cenzură. De domnul Dugulescu mă mai leagă un lucru: l-am cunoscut şi am fost colegi în primele mandate cu tatăl său, Petru Dugulescu", a spus Antonescu, în conferinţa de presă în cadrul căreia a fost anunţată venirea în PNL a lui Dugulescu.

El a ţinut să răspundă "moraliştilor" care protestează că el, ca şi Sorin Frunăzverde, ţine cont de argumente în politică: "Ştim că deşi noi, politicienii, avem alte mijloace, trebuie să ţinem cont de ce spun oamenii. Cu toate că nu îmi scapă că aceiaşi moralişti erau în concediu sau nu erau atenţi, o politică înşela zi de zi aşteptările oamenilor, minţea zi de zi oamenii care îşi puseseră speranţele în ea. Când Meleşcanu a fost numit la SIE, cunoscutul moralist Ion Cristoiu cânta «O lovitură năpraznică dată lui Crin Antonescu». Astăzi socotelile se schimbă", a completat Antonescu.

Liberalul a ţinut să sublinieze că nu au fost negocieri în legătură cu trecerea lui Dugulescu la PNL. "Nu am avut negocieri. Nu au venit dânşii şi au întrebat «Ce ne daţi, ce ne garantaţi?». Oamenii au luat o hotărâre, am decis că mergem împreună fără condiţii, fără negocieri", a spus Crin Antonescu.

El a mai spus că în mediile politice au fost strecurate neclarităţi în legatură cu candidatura pentru Primăria Timişoara. "Candidatura a fost adjudecată de PNL şi PNL a adjudecat această candidatură pentru că aveam foarte clar candidatul: pe domnul Nicolae Robu", a mai spus Antonescu.

În timpul conferinţei de presă, în sediul PNL a intrat un bărbat care avea agăţată de gât o pancartă cu mesajul: "România = Tagma jefuitorilor PDL".

El s-a recomandat Lucian Căldăraru, spunând că este unul dintre organizatorii protestelor din Timişoara. "Am zis că trebuie sa fiu prezent aici să vedeţi că nu am murit", i-a spus bărbatul lui Crin Antonescu, după care i-a dat acestuia o insignă cu steagul României, cu stema decupată.

Deputatul de Timiş Marius Dugulescu demisionează din PDL şi se înscrie în PNL, anunţul fiind făcut, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Timiş, în prezenţa liderilor PNL Crin Antonescu, Dan Radu Ruşanu şi Sorin Frunzăverde.

Miercuri seară, la un hotel din Timişoara aparţinându-i deputatului de Timiş Gheorghe Ciobanu, care în 4 aprilie a demisionat din PDL şi s-a înscris în PSD, a avut loc o întâlnire la care au participat lideri ai PDL Timiş. Surse din patid declarau că la această întâlnire deputatul PDL de Timiş Marius Dugulescu şi-a anunţat colaboratorii din colegiul său electoral că ar urma să demisioneze din PDL şi să se înscrie în PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici