Antonescu: Voi propune excluderea lui Andrei Chiliman din PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declară că va propune excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, menţionând că decizia va aparţine Delegaţiei Permanente, for care se reuneşte luni.

157 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Voi propune excluderea lui Andrei Chiliman din PNL

Andrei Chiliman (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat, într-o intervenţie la Adevărul Live, dacă va fi discutată săptămâna viitoare excluderea lui Andrei Chiliman din partid, el răspunzând afirmativ.

Solicitat să precizeze dacă va el face propunerea în acest sens, preşedintele PNL a spus: "În conformitate cu Statutul, da, decizia va fi a Delegaţiei Permanente, care este un organism foarte larg, cu peste 200 de oameni. (...) Răspunsul este da".

Crin Antonescu a vorbit despre excluderea lui Andrei Chiliman în contextul în care a comentat recenta sancţionare a lui Vlad Moisescu şi a altor 11 liberali, de către organizaţia PNL Sector 1.

"Sunt perfect de acord cu decizia. (...) E vorba de faptul că, în mod cât se poate de public, aceste persoane au angajat discuţii pentru o altă construcţie politică, din care PNL nu face parte, au avansat chiar în ele. Ori este un lucru elementar, nu poţi face parte din două construcţii politice sau din două partide în acelaşi timp. Cred că firesc ar fi fost să demisioneze. (...) Se spune cu foarte multă superficialitate, în opinia mea: «au fost daţi afară pentru că au criticat». Păi, aceşti oameni, domnul Chiliman, domnul Moisescu, de mai bine de un an, în toiul campaniei electorale, în fiecare săptămână, au făcut cele mai greu de imaginat atacuri la adresa mea ca preşedinte al partidului, la adresa restului conducerii partidului, la adresa strategiei partidului, pe care n-am hotărât-o eu niciodată singur şi, totuşi, nu au fost excluşi. Acum însă suntem mult prea departe şi riscăm să generăm sau să întreţinem, să tolerăm un soi de promiscuitate politică, absolut nesănătoasă", a spus el.

Delegaţia Permanentă a PNL se reuneşte luni, la ora 12.00, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chiţoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost excluse, miercuri seară, 12 persoane din partid, printre care şi Vlad Moisescu, pentru faptul că au "aderat la alte partide politice sau doctrine politice".

Chiţoiu a declarat că în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL Sector 1 a fost decisă excluderea a 12 persoane, printre care şi Vlad Moisescu.

Liderul interimar al PNL Sector 1 a precizat că motivul excluderii este legat de "aderarea la alte partide politice sau doctrine politice".

Potrivit unor surse liberale, printre cei excluşi în şedinţa de miercuri seară se află apropiaţi ai lui Andrei Chiliman, din Primăria Sector 1, printre care Ioana Costescu şi Bogdan Piţigoi.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a transmis că este sufleteşte alături de cei excluşi, printr-un "act ticălos", din PNL Sector 1, menţionând că el rămâne în partid pentru a se bate din interior, zi de zi, "pentru ca partidul să se întoarcă pe drumul Brătienilor, din mocirla lui Crin Antonescu".

"Sunt plecat din ţară până duminică, astfel încât nu pot fi şi fizic alături de colegii şi de prietenii mei excluşi aseară din PNL. Îi asigur, însă, că le sunt alături sufleteşte, aşa cum şi ei au fost alături de mine şi de PNL în fiecare zi pe care am petrecut-o, în ultimii 23 de ani, în acest partid istoric. Le mulţumesc colegilor mei pentru modul impecabil în care şi-au făcut datoria faţă de valorile şi principiile liberale, faţă de Partidul Naţional Liberal şi faţă de oamenii din acest partid. Le mulţumesc colegilor mei şi pentru buna-credinţă cu care şi-au făcut datoria şi faţă de ne-oamenii din acest partid care, în ultimii ani, s-au folosit de filiala PNL-Sector 1 ca de o trambulină menită să le conserve ori să le relanseze cariera politică. Şi colegii mei, ca multe alte mii de români, sunt doar victime ale minciunii, ale oportunismului şi ale politicianismului care subjugă, astăzi, Partidul Naţional Liberal", a scris Chiliman, pe blog.

El a precizat că rămâne în PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici