Antonescu: Vom discuta la Cotroceni şi despre Guvernul Negoiţă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că liberalii vor aborda în consultările de la Cotroceni şi subiectul "tentativei de Guvern Negoiţă", menţionând că, în opinia sa, Liviu Negoiţă ar trebui să-şi predea mandatul.

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vom discuta la Cotroceni şi despre Guvernul Negoiţă

Antonescu: Vom discuta la Cotroceni şi despre Guvernul Negoiţă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat cum se pot prezenta liberalii la negocieri pentru constituirea unui nou Guvern când există un premier desemnat în acest moment, a cărui propunere de Cabinet nu a fost discutată de Parlament, Antonescu a susţinut că la Cotroceni va fi abordat subiectul privitor la Negoiţă, care ar trebui, în opinia sa, să-şi depună mandatul.

"Noi, atâta vreme cât trăim într-un stat democratic, ne comportăm, cel puţin noi, cu respectarea regulilor democratice. În sensul acesta putem merge (la Cotroceni - n.r.), discutând inclusiv acest lucru, pentru că, din punctul nostru de vedere, e absolut evident că domnul Negoiţă trebuie să-şi predea mandatul", a spus Antonescu.

El a mai spus că, dacă Băsescu sau democrat-liberalii persistă în tranşarea Guvernului Negoiţă, acesta va intra în plenul Legislativului.

"Dacă cei de la PD sau preşedintele României, nu ştiu cine, persistă, sigur că tentativa de Guvern Negoiţă va intra pe parcursul parlamentar şi va veni în plenul Parlamentului", a conchis Antonescu.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au respins, marţi, prin voturile reprezentanţilor PDL şi UDMR, introducerea pe ordinea de zi a audierii membrilor Guvernului Liviu Negoiţă, a declarat secretarul Camerei Valeriu Zgonea (PSD).

Zgonea a precizat că membrii PDL şi UDMR din conducerea Parlamentului s-au opus introducerii pe ordinea de zi a votului asupra Guvernului Negoiţă, arătând că aceştia au afirmat că "introducerea pe ordinea de zi a Guvernului Negoiţă este o bătaie de joc" şi au invocat faptul că Traian Băsescu va revoca decretul de nominalizare a lui Negoiţă pentru funcţia de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici