Aparatele solicitate de SPP pentru Senat, estimate la 800.000 de lei

Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu a declarat, luni, că schimbarea a trei dispozitive de securitate de la intrarea în Senat, solicitată de Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), va costa aproximativ 800.000 de lei.

72 afișări
Imaginea articolului Aparatele solicitate de SPP pentru Senat, estimate la 800.000 de lei

Aparatele solicitate de SPP pentru Senat, estimate la 800.000 de lei (Imagine: Shutterstock)

"S-a făcut o evaluare, aşa cum am spus data trecută, în legătură cu acele aparate, instalaţii de contol, filtrele de la SPP, s-a făcut o evaluare, potrivit căreia ar ridica costurile undeva în jurul cifrei de 800.000 de lei, ar fi până în 200.000 de euro pentru trei aparate" a declarat Dumitrescu, după şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

Dispozitivele respective, care sunt funcţionale, urmează să fie schimbate pentru că sunt uzate moral.

"Decizia Biroului Permanent a fost să vedem dacă dispunem de aceşti bani să le putem cumpăra dintr-o dată sau, dacă nu, să încercăm să obţinem banii de la Guvern la rectificare sau, dacă nu, să încercăm să le achiziţionăm treptat, (...) în funcţie de disponibilităţi", a mai spus Dumitrescu.

SPP a solicitat Senatului schimbarea unor dispozitive de securitate de la intrarea în sediul Senatului, însă numărul acestora şi costurile se aflau "într-o anexă care este cu caracter secret de serviciu", declara Dumitrescu în 8 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici