APD cere partidelor să modifice Legea electorală a Guvernului potrivit deciziei CCR

Asociaţia Pro Democraţia face apel la partidele parlamentare să sprijine adoptarea rapidă a Legii electorale asumate de Guvern, prin moficarea articolelor despre care Curtea Constituţională, în urma sesizării primite de la şeful statului, a hotărât că nu sunt constituţionale.

1 afișare
Imaginea articolului APD cere partidelor să modifice Legea electorală a Guvernului potrivit deciziei CCR

APD cere partidelor să modifice Legea electorală a Guvernului potrivit deciziei CCR

"Luând act de decizia Curţii Constituţionale în cazul celor două sesizări formulate de preşedintele României la adresa proiectului de lege privind introducerea circumscripţiilor uninominale pentru alegerea Parlamentului României, Asociaţia Pro Democraţia (APD) face apel la toate partidele politice parlamentare de a-şi asuma - procedând la modificările necesare - responsabilitatea politică şi de a sprijini adoptarea sa", se arată într-un comunicat al APD remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Pro Democraţia susţine că adoptarea acestui proiect rămâne "singura soluţie realistă care mai poate asigura organizarea viitoarelor alegeri legislative în colegii uninominale".

"În aceste condiţii, APD face apel la raţionalitate şi cere actorilor politici şi instituţionali să renunţe la politizarea acestui subiect astfel încât interesul general privind reforma politică să prevaleze în raport cu interesele de grup", potrivit comunicatului.

Curtea Constituţională a acceptat, miercuri, contestaţia preşedintelui Traian Băsescu, declarând neconstituţionale prevederi ale legii uninominalului pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici