ARD: Parchetul General să preia imediat după vot listele de alegători şi procesele verbale

ARD solicită Parchetului General ca, imediat după încheierea votului, să preia, de la Birourile Electorale, listele de alegători şi procesele verbale de constatare a rezultatului, menţionând că face solicitarea "având în vedere fraudele comise de USL în toate alegerile desfăşurate în ultimii ani".

271 afișări
Imaginea articolului ARD: Parchetul General să preia imediat după vot listele de alegători şi procesele verbale

ARD: Parchetul General să preia imediat după vot listele de alegători şi procesele verbale (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Alianţa România Dreaptă solicită Parchetului General ca, imediat după încheierea procesului de vot, să preia, de la Birourile Electorale, listele de alegători şi procesele verbale de constatare a rezultatului votului. Alianţa România Dreaptă face această solicitare pentru ca Parchetul General să poată verifica corectitudinea raportului dintre persoanele înscrise pe listele electorale şi procesele verbale încheiate în fiecare secţie de votare, pentru a identifica, în mod legal, cazurile de fraudă electorală", se arată într-un comunicat ARD remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

ARD afirmă că solicitarea este justificată având în vedere fraudele comise de reprezentanţii USL în toate "alegerile electorale" desfăşurate în ultimii ani.

"ARD consideră ca fiind neruşinată declaraţia şefului de campanie al USL, Liviu Dragnea, care, pe principiul «hoţul strigă prindeţi hoţul» acuză ARD de tentativă de fraudă în condiţiile în care cei peste 18.000 de preşedinţi ai secţiilor de votare sunt desemnaţi de USL", se arată în comunicat.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Craiova, la un miting electoral al USL, că are informaţii potrivit cărora membri ai PDL au tipărit buletine de vot pe care le vor introduce în urne ca să îi poată acuza pe cei de la USL de fraudarea alegerilor.

"De aseară au început să apară informaţii că PDL-iştii au tipărit câteva sute de mii de buletine de vot. Vor să le introducă în urne pentru a striga «fraudă, fraudă». Cer tuturor reprezentanţilor PSD în secţia de vot să fie atenţi la fiecare alegător câte buletine de vot introduce în urnă", a declarat, vineri, Liviu Dragnea, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Secratarul general al PSD le-a cerut celor de la PDL să se oprească pentru că nu vor avea şanse de reuşită.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici