Argumentul lui Boc pentru fondurile alocate primăriilor PDL: Şefii CJ ai PSD şi PNL nu dau bani

Alocarea fondurilor guvernamentale către primăriile conduse de PDL este justificată de liderul partidului, premierul Emil Boc, prin faptul că aceste primării nu primesc bani de la consiliile judeţene, conduse de PSD şi PNL, şi sunt obligate practic să solicite sprijinul Guvernului.

512 afișări
Imaginea articolului Argumentul lui Boc pentru fondurile alocate primăriilor PDL: Şefii CJ ai PSD şi PNL nu dau bani

Argumentul lui Boc pentru fondurile alocate primăriilor PDL: Şefii CJ ai PSD şi PNL nu dau bani (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Preşedinţii de consilii judeţene nu dau bani primăriilor PDL. Nu se vede această parte nevăzută de sub masă", a afirmat Boc, la postul B1 TV.

Începând cu 2009, Guvernul a suplimentat din Fondul de rezervă bugetară, prin mai multe hotărâri, sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, iar banii au fost alocaţi mai multor primării, preponderent de la PDL, pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital.

Un studiu prezentat în luna iunie anul trecut de către Institutul pentru Politici Publice a indicat de altfel că peste 70% dintre primarii care au obţinut în 2009 bani din Fondul de rezervă al Guvernului aparţin PDL.

De aproape fiecare dată însă, Guvernul a susţinut că fondurile nu au fost alocate pe criterii politice, ci în funcţie de stadiul investiţiilor în derulare.

Ultimul caz de acest gen a fost înregistrat la sfârşitul lunii octombrie 2011, când Guvernul a anunţat că a transferat 66,5 milioane lei către un număr total de 300 primării cu situaţii financiare dificile, acoperind astfel datoriile acestora, precum şi cheltuielile curente şi de capital.

Calcule efectuate de MEDIAFAX au relevat că mai mult de jumătate din aceste fonduri au fost direcţionate de Guvern către primăriile conduse de PDL, unităţile administrative conduse de partidele din opoziţie primind cu până la de patru ori mai puţin din alocări.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat atunci că este "anormal" ca "milioane de români" să aibă de suferit în urma alocării de bani din fondul de rezervă al Guvernului pentru că au "vina" de a trăi în localităţi conduse de primari de altă culoare politică decât cea "agreată" de Executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici