Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, într-un pliant electoral al unui candidat USL

Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, apare pe un pliant electoral alături de candidatul USL în colegiul 3 pentru Camera Deputaţilor din Galaţi, liberalul George Scarlat, în fotografie apărând, de altfel, mai mulţi preoţi, iar mesajul de pe pliant este "Învingem împreună".

631 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, într-un pliant electoral al unui candidat USL

Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, într-un pliant electoral al unui candidat USL

În pliantele sale de campanie, liberalul George Scarlat apare alături de Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, iar lângă aceştia se află mai mulţi prelaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe lângă această fotografie, pliantul conţine mesajele electorale "Votăm George Scarlat - Deputat" şi "Învingem împreună".

Contracandidaţii lui Scarlat din colegiul 3 pentru Camera Deputaţilor şi-au anunţat intenţia de a sesiza Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi în legătură cu acest material electoral în care apare reprezentantul Bisericii.

Preşedintele BEJ Galaţi, Doru Benescu, a declarat că până în acest moment nu a fost depusă nici o sesizare în acest caz.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a evitat să comenteze, spunând că este vorba despre alegeri uninominale şi că fiecare candidat îşi organizează singur campania.

George Scarlat are 34 de ani şi este fiul unui om de afaceri din judeţul Galaţi care deţine unul dintre cele mai cunoscute hanuri din zonă şi care din 1990 este vicepreşedintele filialei PNL din comuna gălăţeanã Lieşti.

George Scarlat a activat în Organizaţia de Tineret a PNL Galaţi, iar din 2010 este membru în Biroul Permanent Judeţean.

Sfântul Sinod a interzis clericilor să facă politică, după reexaminarea, în luna mai 2012, a hotărârii din 2004.

Astfel, clericilor le este interzis să facă politică partinică, să fie membri ai unor partide politice, să participe la campanii electorale şi să devină membri ai Parlamentului. Abaterile de la această hotărâre vor fi judecate în Consistoriile eparhiale.

În acelaşi timp, Patriarhia a făcut un apel către liderii partidelor politice să nu permită recrutarea preoţilor în formaţiunile lor politice, nici să nu folosească lăcaşurile de cult, însemnele bisericeşti sau slujbele religioase ca mijloace electorale. Preoţii îşi vor exprima opinia doar prin vot.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici