Asociaţiile şi fundaţiile nu mai pot folosi în denumirea lor termeni ca "autoritate" sau "academie"

Asociaţiile şi fundaţiile care urmează să fie constituite nu vor mai avea dreptul să folosească în denumirea lor termenii "comisariat", "inspectorat", "gardă", "academie", "autoritate", "consiliu", "agenţie" sau derivatele acestora, a decis, marţi, Camera Deputaţilor.

69 afișări
Imaginea articolului Asociaţiile şi fundaţiile nu mai pot folosi în denumirea lor termeni ca "autoritate" sau "academie"

Asociaţiile şi fundaţiile nu mai pot folosi în denumirea lor termeni ca "autoritate" sau "academie" (Imagine din arhivă; Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Deputaţii au adoptat un proiect de lege, iniţiat de senatorii Adrian Ţuţuianu (PSD), Cseke Attila (UDMR) şi Iulian Urban (PDL), care modifică articolul 7 din Ordonanţa 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, în sensul definirii sintagmelor sau cuvintelor susceptibile să creeze confuzie cu denumirea unor autorităţi sau a unor instituţii publice de interes naţional sau local a căror utilizare în denumirea asociaţiilor şi fundaţiilor este interzisă.

Proiectul precizează că înscrierea unei asociaţii folosind în denumirea sa cuvintele "naţional" sau "român" se realizează numai cu acordul Secretariatului General al Guvernului.

Asociaţiile şi fundaţiile constituite legal la data apariţiei acestei legi îşi vor păstra denumirile.

Deputaţii au adoptat proiectul de lege cu 219 voturi "pentru", 6 "împotrivă" şi 4 abţineri.

Proiectul a fost adoptat anterior de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici