Audieri în Comisia SRI. Viziteu (USR): Membrii comisiei au aflat din presă despre persoana invitată

Deputatul USR, Lucian Stanciu-Viziteu, îi cere preşedintelui Comisiei SRI, Claudiu Manda, să respecte procedurile parlamentare şi transmite că mulţi dintre membrii comisiei au aflat din presă despre audierea de joi a fostului şef ANI, Horia Georgescu.

326 afișări
Imaginea articolului Audieri în Comisia SRI. Viziteu (USR): Membrii comisiei au aflat din presă despre persoana invitată

Audieri în Comisia SRI. Viziteu (USR): Membrii comisiei au aflat din presă despre persoana invitată

“Domnule Manda, când începe şi comisia de control a SRI să respecte procedurile? Îi solicit încă o dată domnului Claudiu Manda, preşedintele comisiei de Control SRI, să respecte procedurile parlamentare şi pe proprii colegi din comisie şi să nu ne mai pună în situaţia de a afla din mass-media despre audierile programate a avea loc în doar câteva ore. Astăzi îl vom audia în cadrul comisiei de control SRI pe fostul şef al Agenţiei de Integritate, domnul Horia Georgescu, însă majoritatea membrilor comisiei au aflat despre această audiere din presă. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, săptămâna trecută fiind în aceeaşi situaţia cu audierea domnului Soviani”, transmite deputatul USR, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

Lucian Stanciu-Viziteu spune că procedura parlamentară prevede ca membrii comisiei să fie informaţi cu cel puţin 24 de ore înainte că urmează să aibă loc o audiere, el menţionând că a aflat de audierea lui Horia Georgescu miercuri seară.

"Faptul că suntem informaţi târziu asupra acestor audieri ne pune în imposibilitatea de a ne pregăti aşa cum trebuie şi de a stabili împreună un set de întrebări care să aibă ca scop aflarea adevărului şi nu doar crearea unui spectacol pentru presă. Astfel de audieri pe repede înainte aduc prejudicii atât comisiei de control a SRI cât şi ideii de serviciu public. De aceea, îi solicit domnului Manda şi colegilor său din PSD să nu-şi mai bată joc de legile ţării, de banul public şi de ceilalţi colegi din comisie", concluzionează parlamentarul.

Preşedintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, a anunţat, miercuri, că Horia Georgescu va fi audiat din nou, joi, de la ora 11.00 pentru a lămuri unele necondordanţe între declaraţiile sale şi afirmaţiile fostului şef al SRI George Maior.

”Mâine (joi - n.r.) dimineaţă la ora 11.00 (a.m.- n.r.) o să avem şedinţă de comisie. O să avem audierea dlui Horia Georgescu. Sunt câteva lucruri pe care vrem să le lămurim, neconcordanţe între declaraţiile făcute de dl. Maior la audiere şi de dl. Horia Georgescu. Inclusiv după audierea dlui Maior, dl Horia Georgescu a apărut în spaţiul public şi făcut o serie de afirmaţii şi declaraţii în plus. Am avut o discuţie cu domnia sa şi a confirmat că va veni mâine (joi - n.r.). Înţeleg că va veni cu probe şi va susţine lucruri pe care nu le-a mai spus până acum în faţa comisiei să dovedească unele lucruri care presupune a fi neadevărate cele spuse de dl Maior”, a declarat preşedintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a mai fost audiat în comisia de control SRI pe 14 noiembrie 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici