AUR cere Guvernului să prezinte în Parlament programul de reducere a datoriei publice

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului Ciucă ca, în termen de două săptămâni, să prezinte în faţa Parlamentului, la „Ora Prim-ministrului”, programul pentru reducerea ponderii datoriei publice în Produsul Intern Brut (PIB).

180 afișări
Imaginea articolului AUR cere Guvernului să prezinte în Parlament programul de reducere a datoriei publice

„Este deja a treia lună când datoria publică a României depăşeşte nivelul de 50%. Cerem premierului Ciucă să vină, într-un termen rezonabil de două săptămâni, în fata Parlamentului şi să prezinte planul de redresare a datoriei publice. Există o lege care obligă Executivul să facă acest lucru. Noi, în afară de informaţii pe surse, nu am aflat nimic altceva. Partidul Naţional Liberal se face vinovat de depăşirea plafonului de 50%, iar preşedintele PNL, care este şi prim-ministru, e dator să vină în faţa Legislativului şi să explice măsurile care vor fi luate”, a declarat preşedintele AUR George Simion.

Datoria guvernamentală a României a atins 50,3% din Produsul Intern Brut la finalul lunii martie 2022, cu 1,5 puncte procentuale mai mult decât în luna similară a anului trecut.

AUR aminteşte că legea responsabilităţii fiscal-bugetare prevede că Guvernul trebuie să prezinte public un program pentru reducerea poverii şi să îngheţe cheltuielile cu salariile din sectorul public, când datoria trece de 50% din PIB.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici