Avertismentul lui Orban pentru liberalii care au lipsit nemotivat de la votul pe alocaţii

Ludovic Orban a declarat, referitor la şapte deputaţi PNL care au lipsit nemotivat de la votul pe proiectul privind dublarea alocaţiilor, că le-a transmis tuturor parlamentarilor liberali că cei care nu înţeleg ce au de făcut în Legislativ nu vor mai avea şansa să obţină un nou mandat.

4155 afișări
Imaginea articolului Avertismentul lui Orban pentru liberalii care au lipsit nemotivat de la votul pe alocaţii

Avertismentul lui Orban pentru liberalii care au lipsit nemotivat de la votul pe alocaţii

„O sumă de factori. Au lipsit 11 parlamentari ai PNL, din care patru au lipsit motivat. Doi din motive de sănătate. Un parlamentar a fost domnul Predoiu care trebuia să fie la şedinţa CSM, pentru că s-a votat preşedintele Consiliului. Încă un deputat a fost prezent, dar nu a avut cartela la el. E vorba de vicepreţedintele Camerei, Marilen Pirtea. Ceilalţi şapte au lipsit nemotivat. Eu le-am spus foarte clar că orice parlamentar, care o dată cu preluarea guvernării, nu înţelege că e nevoie de fiecare om în Parlamentul României, practic nu va mai avea nicio şansă să obţină un mandat la alegerile viitoare”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seara, la Digi 24, întrebat despre motivele pentru care nu a fost retrimis la comisii proiectul privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

Premierul a adăugat că au fost şi „mici defecţiuni” în coaliţie.

„Pe de altă parte, au existat şi mici defecţiuni în coaliţie. Au existat parlamentari de la PMP, a existat un parlamentar USR care a votat împotriva retrimiterii la comisie, au existat doi parlamentari din partea minorităţilor naţionale, Ibram Iusein şi parlamentarul care reprezintă minoritatea macedoneană. A fost o sumă de factori care a împiedicat retrimiterea la comisie. Şi în condiţiile retrimiterii la comisie probabil s-ar fi ajuns la un astfel de vot, după părerea mea, lipsit de responsabilitate şi care reflectă maniera total lipsită de logică şi de bun-simţ faţă de realitate”, a conchis Orban.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a cerut retrimiterea proiectului de lege care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii la comisie, susţinând că nu există punctul de vedere al guvernului şi fişă fiscală. Propunerea a fost respinsă.

Prin urmare, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea va ajunge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
pnl,
alocaţii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici